ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Πάντως πρέπει να ομολογήσουμε πώς ποτέ μέχρι σήμερα ο Εχίνος δεν είχε την τιμή να φιλοξενήσει πέντε βουλευτές και έναν αντιπρόεδρο κόμματος στις εκδηλώσεις των οχυρών.

Λέτε να πηγαίνουμε για εκλογές και να μην το πήραμε χαμπάρι;

***

Ήταν καιρός νομίζουμε ότι το μνημείο των πεσόντων στον Εχίνο  ότι πρέπει να στηριχθεί και να προβληθεί όσο γίνεται περισσότερο στον Νομό Ξάνθης. Μην ξεχνάμε ότι συνδέει τον νομό με την νεότερη ιστορία του κυρίως όμως ότι σε κείνο το σημείο, Χριστιανοί και μουσουλμάνοι έπεσαν υπέρ πατρίδος. Προφανώς όμως όλα αυτά για τον δήμαρχο Μύκης και τον βουλευτή του Ελληνικού (;)  κοινοβουλίου Χουσείν Ζειμπέκ, είναι ψηλά γράμματα.

***

Σίγουρα δεν πρέπει να κλείσει τα αυτιά του και τα μάτια του δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος και πρέπει να το πάρει «πάνω» του σχετικά με το θέμα της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στην πόλη. Σαφώς και η χθεσινή κινητοποίηση είχε και μία πολιτική πινελιά με την παρουσία του Γ. Παπαδόπουλου και το σιγοντάρισμα του Γιάννη Κουρμπαλίδη υποψηφίων με την παράταση της μείζονος αντιπολίτευσης στο παρελθών, όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στο θέμα της προσβασιμότητας στην πόλη.

***

Σε αυτό σημείο να ρωτήσουμε τον αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Θωμά Ηλιάδη (χρόνια του πολλά και για την ονομαστική του γιορτή την περασμένη Κυριακή) τι έχει σκοπό να κάνει με το σιντριβάνι που μετέτρεψε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε ένα επικίνδυνο για τα παιδιά παρκάκη στην περιοχή των εργατικών. Η γειτονιά τον είχε καλέσει για να δώσει λύση στο πρόβλημα, πριν κανένα παιδάκι πάει στο νοσοκομείο με το κεφαλάκι του κομματιασμένο.

Η γειτονιά είχε ζητήσει από τον κ. Ηλιάδη ή να το ξηλώσει ή να το σκεπάσει και να βάλλει μία μπορντούρα σε συνεργασία με το τμήμα πρασίνου για να μην σκαρφαλώνουν τα παιδιά και τραυματιστούν.

Ο κ. Ηλιάδης τότε στην συνάντηση με την γειτονιά, είχε κάνει επίδειξη πολιτικής δύναμης και εκτιμήσεως που χαίρει από τους ψηφοφόρους του,  όμως, πέρασε κοντά ένας χρόνος τα παιδιά εξακολουθούν να κινδυνεύουν αλλά ο αντιδήμαρχος δεν ξαναφάνηκε.

Μήπως και αυτό ο δήμαρχος να το πάρει πάνω του πριν θρηνήσουμε κανένα παιδάκι;