15 Απρ. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΑΧΗΣ ΟΧΥΡΩΝ & Εκκλησιασμός στον ΕΧΙΝΟ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών της Ξάνθης, ενός ζωντανού πυρήνα της κοινωνίας της Ξάνθης στις 15 Απριλίου θα αποδοθούν από την πολιτεία, οι αρμόζουσες τιμές στους ήρωες υπερασπιστές των Οχυρών του Εχίνου Χριστιανών και μουσουλμάνων.

  1. Στις 15 Απρ.2018 (Κυριακή του Θωμά), θα πραγματοποιηθεί από το Δ’ Σ. Στρατού, τελετή στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, για να τιμηθούν οι Έλληνες Στρατιώτες που ‘’έπεσαν υπέρ Πατρίδος‘’ (Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι), στη «ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ 6-10 Απρ.1941».
  2. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, θα προηγηθεί η Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον I.N. Αγίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ Εχίνου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων.
  3. Η τελετή στο Μνημείο Ηρώων ΕΧΙΝΟΥ, θα αρχίσει στις 11:00. Με το πέρας θα υπάρχει η δυνατότητα επισκέψεως του Οχυρού ΕΧΙΝΟΣ (κατόπιν δηλώσεως), με ειδικά Στρ. οχήματα που έχει προβλέψει το Δ’ Σ. Στρατού.
  4. Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, θα διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ, για την μετάβαση στον ΕΧΙΝΟ, μέχρι δύο(2) λεωφορεία, για τα μέλη του και τους λοιπούς που επιθυμούν: :

α. Θέση: Έμπροσθεν ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ αγοράς (40 Εκκλησιών)

β. Ώρα αναχώρησης: 08 :30 (καμία αναμονή).

 

  1. Δηλώσεις Συμμετοχής: μέχρι 13 Απρ.12:00. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να δηλώσουν, όπως παρακάτω:

 

α. Μέλη και ‘’ Φίλοι’’ της ΕΑΑΣ / Παράρτημα Ξάνθης

Με email ή στα κινητά τηλέφωνα: 6937409943 και 6937100910.

 

β. Ανάδοχοι και άλλοι Σύλλογοι

Στα τηλέφωνα των Συλλόγων τους, για τα μέλη τους και φίλους.

 

  1. Διαρκής Πληροφόρηση : από την ιστοσελίδα :www.eaasxanthis.gr.