Για τη σημασία του παιχνιδιού της επόμενης Κυριακής (11/03) με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ στο διαδικτυακό κανάλι της ΑΕΚ. Ο τεχνικός της Ένωσης αναφέρθηκε στο όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, στο οποίο η ομάδα του έφτασε πιο κοντά μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει «να μην αρχίσουμε να πετάμε πυροτεχνήματα, γιατί ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Όσον αφορά το ντέρμπι των «δικεφάλων» που ακολουθεί, επισήμανε ότι όλοι πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου με νίκη να γίνει ένα μεγάλο βήμα, ωστόσο υπογράμμισε επίσης πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, υπάρχει δρόμος στη μάχη του τίτλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Χιμένεθ στην ΑΕΚ TV:

«Τον ενθουσιασμό και τη χαρά που υπήρχαν στις κερκίδες ίσως και να την είχα και εγώ εσωτερικά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να κρατήσεις τους παίκτες συγκεντρωμένους. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν από τα πιο δύσκολα στον τρόπο διαχείρισης των ποδοσφαιριστών», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του «δικεφάλου».

Και συμπλήρωσε: «Είναι φυσιολογικό ο κόσμος να έχει όρεξη να ζήσει αυτό το όνειρο, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε σε καμία περίπτωση ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Θα πρέπει συνεχίσουμε όλοι μαζί με προσοχή, να είμαστε ενωμένοι και να δίνουμε τα πάντα, όπως κάνει ο κόσμος που μας δίνει ώθηση. Να μην αρχίσουμε να πετάμε πυροτεχνήματα, γιατί ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ξέρω τη δουλειά κάνει η ομάδα καθημερινά, τι δουλειά κάνουν τα παιδιά στις προπονήσεις και τους αγώνες, αλλά πρέπει τελειώσουμε καλά για να μπορέσουμε να χαρούμε όλη αυτή την προσπάθεια».

Για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι. Θα είναι περίπλοκο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα, αν χάσουμε θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα πίσω. Αν κερδίσουμε, δεν θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αν χάσουμε δεν θα χάσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».