Δυστυχώς για μία ακόμη φορά βγαίνει ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση «μοιράζει» την δημόσια πίτα σε «ημέτερους». Σύμφωνα με τους φωτογράφους της Ξάνθης οι οποίοι θα κλείσουν τα καταστήματα τους την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας η κυβέρνηση προσπαθεί να «σπρώξει» σε «ημέτερη» εταιρεία το θέμα της φωτογραφίας με τα βιομετρικά στοιχεία αρπάζοντας στην κυριολεξία την μπουκιά μέσα από το στόμα των φωτογράφων που από εκεί βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί και συντηρούν τα μαγαζιά τους και τις οικογένειες τους.

Η κυβέρνηση η οποία είναι εχθρός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα κλείσει ακόμη έναν επαγγελματικό κλάδο για να μπορέσει σύμφωνα με την καταγγελία των φωτογράφων της Ξάνθης να δώσει την «δουλειά» σε δικούς της ανθρώπους καταδικάζοντας τους επαγγελματίες φωτογράφους στην αφάνεια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης η αντικατάσταση των υφιστάµενων ταυτοτήτων µε νέες βιοµετρικές. Η υποχρέωση αυτή απορρέει από τη σχετική νοµοθεσία της Ευρωπαικης Ενωσης. Έπειτα από συνάντηση του Πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ κου Καββαθάς , του Πρόεδρου της ΠΟΦ Διαμαντόπουλου Σπύρου, του Γεν. Γραμματέα Ανδρεόπουλου Ανδρέα, του Πρόεδρου της ΣΕΚΑΦ Μαρνελάκη Γιώργου και του Αντιπρόεδρου Τάγκαλου Κωνσταντίνου. με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη και τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου, τους ανακοινώθηκε, ότι υπάρχει σαφής κατεύθυνση, ώστε η λήψη των φωτογραφιών να μην γίνεται από τους Επαγγελματίες Φωτογράφους.

 

Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, ο πολίτης είναι ελεύθερος να αποφασίσει µόνος του, µε ποιόν τρόπο θα αποκτήσει τις φωτογραφίες για την αστυνοµική του ταυτότητα ή διαβατήριο.

Δυστυχώς αυτό στην Ελλάδα οδεύει προς κατήργηση. Μια και µόνο εταιρεία χρηµατοδοτούµενη από το κράτος θα αναλάβει την έκδοση των νέων ταυτοτήτων αλλά θα εισπράττει και χρήµατα από τους πολίτες.

Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση έχει μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση της μονοπώλησης ενός ακόμη τμήματος της οικονομίας και σηματοδοτεί την βίαιη καταστροφή για τον κλάδο του φωτογράφου.

Έαν η πληροφόρηση που έχουμε υλοποιηθεί, θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Διαφορετικά θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανατροπή αυτής της δυσμενούς εξέλιξης.

Θέτουμε μπροστά στις ευθύνες τους, το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/2/18 ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΤΡΙΩΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 11.00