Μαφιόζικη δολοφονική επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από το σπίτι του, ο γνωστός δημοσιογράφος…
Άρης Ασβεστάς με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο με κακώσεις και κατάγματα.

Ο Άρης Ασβεστάς λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του, λίγο μετά τις 00:30 και μετά το τέλος της ραδιοφωνικής εκπομπής του στον ΣπορFM,  δέχθηκε άνανδρη επίθεση από δυο άτομα με κράνη που χωρίς να πουν κουβέντα, «άνοιξαν πυρ» γρονθοκοπώντας δεκάδες φορές τον δημοσιογράφο.

Τα δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού αφού εκτέλεσαν το συμβόλαιο που είχαν αναλάβει, έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση αφήνοντας τον Άρη Ασβεστά με τραύματα στο πρόσωπο, ένα κατεστραμμένο κινητό και άλλο ένα θλιβερό παράσημο να τον ακολουθεί.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Άρης Ασβεστάς είχε πέσει και πάλι θύμα επίθεσης από αγνώστους έξω από το σπίτι του.

Αμέσως μετά τη χθεσινή επίθεση ο Ασβεστάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματά» με θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εκεί διαπιστώθηκε πέραν των άλλων ότι έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη. Τα χτυπήματα εξάλλου που δέχθηκε ήταν άκρως επαγγελματικά και ικανά να προκαλέσουν πολύ σοβαρές βλάβες.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ο Άρης Ασβεστάς είναι ραδιοφωνικός παραγωγός του “ΣπορFM” και του διαδικτυακού αθλητικού site “sdna.gr”.

Θέση για την επίθεση πήρε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όπως επίσης εκπρόσωποι επικοινωνίας των ΠΑΕ και όχι μόνο. Το μήνυμα του:

“Για τη δολοφονική επίθεση στον Άρη Ασβεστά έχω επικοινωνήσει ήδη με την αθλητική βία και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Καμία ανοχή σε μαφιόζικες ενέργειες”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία:

“Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με αποτροπιασμό την χθεσινή μαφιόζικη επίθεση εις βάρος του δημοσιογράφου Άρη Ασβεστά.

Οι “γνωστοί – άγνωστοι”, που επί σειρά ετών, προσπαθούν να επιβληθούν στην κοινωνία και το ποδόσφαιρο με σικελικούς όρους,  επιχειρούν να χειραγωγήσουν την δημοσιογραφία και εν τέλει να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση, στοχοποιώντας όσους διατυπώνουν άφοβα και αδέσμευτα την άποψή τους, επέδωσαν τα θλιβερά διαπιστευτήρια τους για πολλοστή φορά, πιστεύοντας ότι με αυτές τις άνανδρες μεθόδους θα επικρατήσουν.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλεί την Πολιτεία και τους συντεταγμένου φορεις της να παρέμβουν άμεσα, επιδεικνύοντας μηδαμινή ανοχή στη συστηματική προσπάθεια κατατρομοκράτησης εκπροσώπων του Τύπου , και να δώσουν -επιτέλους- τέλος στη δράση όλων αυτών που επιμένουν να μετατρέψουν σε αληθινή ζούγκλα την κοινωνία και τον αθλητισμό, αποκαλύπτοντας τους ηθικούς και φυσικούς υπεύθυνους της χθεσινής αθλιότητας”.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την άνανδρη και εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος και μέλος του Συνδέσμου, Άρης Ασβεστάς, επιστρέφοντας από την εργασία του μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Ταυτόχρονα, δηλώνει αλληλέγγυος και συμπαραστάτης του συναδέλφου, στον οποίο και παρέχει την αμέριστη στήριξη του στην κατεύθυνση της αποκάλυψης και τιμωρίας των ενόχων, ηθικών και φυσικών αυτουργών, της επίθεσης και τραυματισμού του.

Ο ΠΣΑΤ, για άλλη μία φορά, ζητεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και την Δικαιοσύνη, επιτέλους, να ασχοληθούν σοβαρά στις κατ’ επανάληψη επιθέσεις, (σ.σ: ο συνάδελφος είχε δεχτεί ανάλογη επίθεση και το 2012), εναντίον συναδέλφων μας που εκείνο που πράττουν είναι να εργάζονται με ευσυνειδησία, υπηρετώντας τις αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και των κανόνων της ελευθεροτυπίας.

Ο ΠΣΑΤ, πέρα από το γεγονός της αυτονόητης συμπαράστασης στο συνάδελφο Άρη Ασβεστά, στον οποίο και εύχεται ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στο δημοσιογραφικό του καθήκον, θα καταγγείλει το θλιβερό γεγονός, σε αθλητικές και αστυνομικές αρχές, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε καμία περίπτωση πάντως, κρανοφόροι και ομάδες εφόδου, παρακινούμενοι ή όχι, δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην ελευθερία των ΜΜΕ και να φιμώσουν τους συναδέλφους μας.
Θα μας βρούνε απέναντι τους”.

Ανακοίνωση του Διευθυντή Επικοινωνίας της ΑΕΚ:
Η κανονική δημοσιογραφία δέχτηκε ένα ακόμα οδυνηρό πλήγμα. Δεν έχει καν νόημα η αυτονόητη καταδίκη. Το μοναδικό που έχει αξία είναι να αναρωτηθούμε το πώς έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μας εκπλήσσει καν η μαφιόζικη επίθεση στον πολύ καλό φίλο αλλά πάνω απ’ όλα εξαιρετικό συνάδελφο. Και εκείνος βεβαίως είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να πτοηθεί και θα συνεχίσει να κάνει κανονικότατα τη δουλειά του γιατί το έχει αποδείξει. Τα μηνύματα όμως μιας ακόμα επίθεσης σε συντάκτη του αθλητικού ρεπορτάζ είναι πολλαπλά και ενδεικτικά των δικαιωμάτων που όλοι έχουμε δώσει με την ανοχή μας. Όπως αυτονόητη θεωρείται η με εγκληματικό τρόπο συμμόρφωση σε αυτό που επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται να γραφτεί, ο εξαναγκασμός στην απόκρυψη της αλήθειας. Για τον Άρη και τον έντιμο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και αυτή η περιπέτεια θα αποτελέσει σύντομα κάτι το περαστικό, το οποίο θα ξεχάσει και θα συνεχίσει. Για όλους τους υπόλοιπους, όμως, η ανοχή σε τέτοια θλιβερά γεγονότα αλλά και η πλήρης αποδοχή της σταθερής όσο και θλιβερής στοχοποίησης των λειτουργών του Τύπου, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν μπορεί εσαεί να αποτελεί την φυσιολογική αντίδραση στην αλητεία.
Η ευθύνη είναι όλη δική μας!

Ανακοίνωση του Διευθυντή Επικοινωνίας του ΠΑΟΚ:
Το 2018 εξακολουθούν να δρουν συμμορίες και συμμορίτες κι αυτό είναι ευθύνη του κράτους να το σταματήσει. Ο Άρης Ασβεστάς έχει επιλέξει έναν δρόμο κανονικής δημοσιογραφίας, πολλές φορές υπερβολικής και με λάθη, πολλές φορές «ενοχλητικής», αλλά πάντως κανονικής. Χθες δέχτηκε την δεύτερη βίαιη επίθεση της καριέρας του, ποιος ξέρει από ποιους «ενοχλημένους»…
Κι αυτό είναι μια απάντηση σε ανθρώπους που συχνά μου στέλνουν μηνύματα και ζητούν επιθετικές ανακοινώσεις εναντίον δημοσιογράφων που μιλούν άσχημα για τον ΠΑΟΚ. Δε θα επέλεγα ποτέ να στοχοποιήσω ακόμη και εγκάθετους απέναντί μας, υπό το φόβο να ευθύνομαι για επίθεση κάποιου ανόητου ούγκανου σε αυτούς.
Περαστικά στον Άρη, στη δημοσιογραφία και στην κοινωνία…

Ο διευθυντής του sdna.gr Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για την επίθεση στον Άρη Ασβεστά:
Κάθε γροθιά θρασύδειλων και κάθε σταγόνα από το αίμα του Άρη Ασβεστά ατσαλώνει τη θέλησή μας να φτάσουμε μέχρι τέλους. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για τους ηθικούς αυτουργούς…

Από νωρίς το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστή η μαφιόζικη επίθεση στον Άρη Ασβεστά, σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός και δημοσιογραφικός κόσμος καταδίκασε το γεγονός. Βοηθάει σε κάτι; Πέραν της ψυχολογικής υποστήριξης στον παθόντα και του αποτροπιασμού που προκαλεί το γεγονός σε οποιονδήποτε έχει σώας τα φρένας, ασφαλώς και δεν προσφέρει κάτι στην επιστήμη. Ούτε θα αποτρέψει τον επόμενο θύτη να το επιχειρήσει, ούτε τις πληγές κλείνει μια ανακοίνωση.

Ήταν όμως, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να λύσει τις όποιες απορίες είχε και ο τελευταίος για το χτύπημα. Όχι ότι είχαμε και αμφιβολίες, μόνο ταυτότητα δεν άφησαν οι δράστες στο σημείο της επίθεσης. Για αυτό άλλωστε, και είναι ήδη γνωστοί, εκεί που πρέπει να είναι. Και να θέλουν να κρυφτούν η χαρά δεν τους αφήνει και καρφώνονται.

Οι φυσικοί αυτουργοί όμως, είναι το ένα μέρος του προβλήματος, όχι το σημαντικότερο όταν δεν μιλάμε για αγανακτισμένους οπαδούς, αλλά για εκτελεστές συμβολαίου. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί… χούλιγκαν να ακολουθήσουν μια μηχανή για 12-13 χιλιόμετρα, να περιμένουν πότε θα βγάλει το θύμα το κράνος, να ρίξουν δεκάδες γροθιές και στο τέλος να του σπάσουν το κινητό για παραδειγματισμό…

Οι φυσικοί αυτουργοί εκτέλεσαν την εντολή που πήραν. Στην υπόθεση υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και τους γνωρίζουν ΟΛΟΙ. Υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός που λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Που δέχεται εντολές από το διευθυντήριο, που αναπτύσσει σελίδες μίσους στο Facebook, που χτυπά στο ψαχνό όσους αντιστέκονται.

Μια ματιά άλλωστε, στις… καταδίκες αρκεί. Καταδίκασε ο επίσημος ΠΑΟΚ, η επίσημη ΑΕΚ, ο επίσημος Παναθηναϊκός, η ΕΠΟ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο ΠΣΑΤ, η ΕΣΗΕΑ. Με λόγια από καρδιάς και όχι τυπικά. Μπορεί και να το… ξέχασαν οι άνθρωποι. Εκείνο που σίγουρα δεν ξέχασαν ήταν να στοχοποιήσουν. Να υποδείξουν ενόχους όσους έγραψαν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ ή κάλυπταν δικαστικές εξελίξεις.

Μπορεί βέβαια, κάποια στιγμή να το θυμηθούν και να γράψουν ή να πουν δυο λέξεις, ποιος ξέρει τι θα τους φωτίσουν να κάνουν τα πιο ακριβοπληρωμένα στελέχη τους, δηλαδή οι δικηγόροι… Μα ό,τι και να κάνουν πια, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Στα αρμόδια όργανα θα κατατεθούν τα πάντα. Ποσταρίσματα, σχόλια από κάτω που ζητούσαν αίμα, επίσημες διαρροές, δημοσιεύματα σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες και εφημερίδες.

Νομίζετε ότι θα φοβηθούμε ε; Είχατε την εντύπωση πως ο Άρης θα μασήσει από τις μπουνιές των θρασύδειλων; Κάθε γροθιά και κάθε σταγόνα από το αίμα του, μας ενώνει ολοένα και περισσότερο. Κάθε γροθιά ατσαλώνει την θέλησή του και τη θέλησή μας να φτάσουμε μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει μέση λύση πια, εσείς το διαλέξατε. Η αλήθεια θα λάμψει για τα πάντα. Κάθε γροθιά θα επιστραφεί στον αποστολέα της, με ντοκουμέντα, έγγραφα, αποκαλύψεις. Ο Άρης αντέχει τις μπουνιές, εσείς δεν αντέχετε την αλήθεια και το φινάλε που έρχεται… Κουράγιο να έχετε και μια μέρα να ζητήσετε συγχώρεση από τον Θεό για όσα κάνατε…