Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας στο Βέλγιο με πλαστά έγγραφα

 Συνελήφθησαν χθες (5-9-2018) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 35χρονος και μία 30χρονη,  κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών εγγράφων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα με προορισμό τις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς δύο πλαστά δελτία ταυτότητας των αρχών της Ιταλίας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

 

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

 Ο δράστης πραγματοποίησε συναλλαγή με παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 100 ευρώ σε κατάστημα στη Θάσο

 Κατασχέθηκαν 3 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

 Συνελήφθη χθες (5-9-2018) το απόγευμα, στη Θάσο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι, χθες το απόγευμα, μετέβη σε κατάστημα σε χωριό της Θάσου, όπου πραγματοποίησε συναλλαγή, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.

Επιπλέον, κατά τη σύλληψη του βρέθηκαν στην κατοχή του ακόμη (2) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν τρία (3) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

Εξιχνιάστηκαν 17 διαρρήξεις και 1 απόπειρα, καταστημάτων, οχημάτων και οικίας στην Αλεξανδρούπολη

 Συνελήφθησαν 4 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δεκαεπτά (17) διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα, καταστημάτων, οχημάτων και οικίας, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 6-6-2018 έως 5-9-2018, στην Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθησαν χθες (5-9-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τέσσερις (4) άτομα, εκ των οποίων ένας 20χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 24, 23 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Συγκατηγορούμενος τους είναι και ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δράστες διέρρηξαν δεκατρία (13) καταστήματα, τρία (3) οχήματα και μία (1) οικία στην Αλεξανδρούπολη, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων, διάφορα χρηματικά ποσά, ύψους 6000 ευρώ περίπου και ένα (1) tablet, καθώς επίσης αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα ακόμη κατάστημα, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και το αφαιρεθέν tablet.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, τα διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και το tablet.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν 6 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας εντοπίστηκε χθες (4-9-2018) το βράδυ, στην Ορεστιάδα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ιντερνετ-καφε), στο οποίο διεξάγονταν τυχερά παίγνια μέσω παρένθετου προσώπου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 66, 64, 58, 58, 57 και 45 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Συγκατηγορούμενος τους είναι και ο 24χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου εντόπισαν τους πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας 66, 64, 58, 57 και 45 ετών, να συμμετέχουν σε τυχερά παίγνια διαδικτυακής ιστοσελίδας, μέσω παρένθετου προσώπου, τον 58χρονο υπεύθυνο του καταστήματος.

Από το χώρο του καταστήματος κατασχέθηκαν έξι (6) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Συνελήφθη 53χρονος   για πλαστογραφία

Συνελήφθη χθες (4-9-2018) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο, όπως προέκυψε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι γνήσιες είχαν αφαιρεθεί από αστυνομική υπηρεσία.

Κατασχέθηκε ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθη 29χρονος για παράνομη οπλοκατοχή

 Κατασχέθηκε 1 πιστόλι κρότου – αερίου

 Συνελήφθη χθες (5-9-2018) το πρωί, στην Καβάλα,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 29χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στην οικία του 1 πιστόλι κρότου – αερίου, το οποίο και κατέσχεσαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.