Φωτογραφίες με νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στις μάχες με τους Κούρδους πολιτοφύλακες στην Εφρίν, έδωσαν στη δημοσιότητα οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, πέμπτη ημέρα της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή της τουρκικής εισβολής στο καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν από την αρχή της επίθεσης τουλάχιστον 203 τουρκόφιλους ισλαμιστές μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και δεκάδες Τούρκους στρατιώτες.

 

Επίσης, οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν ένα τουρκικό τανκ και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι Τούρκοι έχουν παραδεχτεί μέχρι στιγμής μόνο τέσσερις νεκρούς. Οι Κούρδοι όμως έχουν στα χέρια τους τα πτώματα των Τούρκων που σκοτώθηκαν στο όρος Κουντέ και στο χωριό Κουρνέ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Μάλιστα οι Κούρδοι φόρτωσαν τα πτώματα των Τούρκων στην καρότσα ενός φορτηγού για να τα απομακρύνουν από το πεδίο που έπεσαν.

Επειδή τις προηγούμενες ημέρες οι Τούρκοι δημοσίευαν φωτογραφίες νεκρών Κούρδων πολιτοφυλάκων, ήρθε η φωτογραφική απάντηση από τις YPG που προκαλεί σοκ στην τουρκική κοινή γνώμη.

Οι Κούρδοι, σε αντίθεση με τους Τούρκους, κάλυψαν με πίξελ τα πρόσωπα των νεκρών.

Δείτε βίντεο: