Όπως δείχνουν τα πράγματα Δήμος Ξάνθης και η νοικοκυροσύνη έχουν πάρει προ πολλού διαζύγιο. Οι ποιο κάτω εικόνες έχουν λίγη σημασία αν είναι από το Κιμμέρια, ή από την Σταυρούπολη ή μέσα από την Ξάνθη και πολλές φορές η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει την διαφορά αλλά αυτό όπως δείχνουν τα πράγματα είναι … λεπτομέρειες στον δήμο Ξάνθης όπου ακούμε όλοι μας συχνά πυκνά τον δήμαρχο αυτής της πόλης Χ. Δημαρχόπουλο να λέει ότι ο δήμος Ξάνθης είναι ένας νοικοκυρεμένος δήμος. Ο δήμος Ξάνθης μπορεί να είναι στα χαρτιά νοικοκυρεμένος, στην πράξη όμως;

Στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι υπηρεσίες του και ποιο συγκεκριμένα οι δράσεις και παρεμβάσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών ουδεμία σχέση έχουν με την νοικοκυροσύνη αφού σε μία δύσκολη σιδηροδρομική διάβαση ο δήμος κλήθηκε να αλλάξει την πινακίδα προσοχή κίνδυνος «στοπ» λόγω προσέγγισης σε φυλασσόμενη σιδηροδρομική διάβαση. Τι έκανε λοιπόν ο δήμος Ξάνθης; Άλλαξε την πινακίδα ως όφειλε προκειμένου να προστατεύσει τους δημότες του αλλά, πέταξε λίγο παραδίπλα την παλιά πινακίδα.

Σίγουρα δεν είναι το μεγάλο θέμα αφού ο δήμος πετάει χρήματα σε δράσεις που δεν ωφελούν κανέναν, για μία παλιοπινακίδα γίνεται λόγος; Όταν όμως αυτή είναι πεταμένη δείχνει το μέγεθος της νοικοκυροσύνης του δήμου Ξάνθης.

Όταν ο δήμος Ξάνθης δεν είναι νοικοκύρης στα μικρά γιατί να είναι στα μεγάλα; Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Ηλιάδης συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτήν την λογική; Φανταστείτε αν ο δήμος Ξάνθης πετά στα σκουπίδια τόνους μέταλλα μόνο από τις πινακίδες τι άλλο πετάει; Μήπως θα μπορούσε να αυξήσει κατά τι τα έσοδα του δήμου αξιοποιώντας όλα τα παλιοσίδερα; Ή μήπως κατά την γνώμη του δεν παρουσιάζουν οικονομικό ενδιαφέρων και δεν χωράνε «μπίζνες» σε παλιοσίδερα;

όσο για το σκουπιδομάνι αυτό είναι μία συνηθισμένη εικόνα στα Κιμμέρια. Μάλλον οι άνθρωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών μπερδεύτηκαν νομίζοντας ότι βρίσκονται σε χωματερή και πέταξαν την παλιά πινακίδα. Βέβαια για ανακύκλωση μετάλλων ούτε λόγος στον Δήμο Ξάνθης.