Εγκαινιάστηκε η «Ευχούπολη». Αρνητικά τα σχόλια για τον στολισμό του δένδρου.

Με τα αρνητικά σχόλια των Ξανθιωτών για το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της “Ευχούπολης Ξάνθης”.  Ένας θεσμός που τον ξεκίνησε το Λύκειο Ελληνίδων και που πολεμήθηκε όσο πολύ για να καταλήξει στα χέρια του Κέντρου Πολιτισμού όπου ομολογουμένως έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να γίνει αποδεκτό από τον κόσμο της Ξάνθης. Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες οι οικονομικές δυνατότητες του Κέντρου Πολιτισμού και άλλες του Λυκείου Ελληνίδων.

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης  η «Ευχούπολη Ξάνθης», με τις μικρές αγιοβασιλίτσες της Σχολής Χορού του Κέντρου Πολιτισμού, τους Ποδηλάτες του «Πηγάσου» που έσερναν ντυμένοι ελαφάκια το… τρενάκι του Άη Βασίλη, στο οποίο εκτός από τον άγιο μικρών και μεγάλων επέβαιναν η Μίνι και ο Μίκυ, αλλά και όλα τα ξωτικά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να γεμίσουν χαρά και χαμόγελα τους παραβρισκόμενους.

Η μπάντα του Δήμου Ξάνθης, αλλά και η ζεστή φωνή της Έλσας Καριώτη,  συνέδραμαν στο να γίνει ποιο ζεστή η χειμωνιάτικη νύχτα του Δεκεμβρίου.

Τα εγκαίνια της «Ευχούπολης Ξάνθης» ολοκληρώθηκαν με την συναυλία των OtherView,  ένα νεανικό ποπ συγκρότημα, που παρακολούθησαν κυρίως έφηβοι ξανθιώτες.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε. “Είναι μια πόλη που δεν της λείπει τίποτα. Το άναμμα του δέντρου σηματοδοτεί την έναρξη των γιορτών. Την έναρξη μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το Κέντρο Πολιτισμού με τους συλλόγους, με τους χιλιάδες εθελοντές, με την αγάπη του κόσμου για την Ξάνθη, την πόλη που ζει και αγαπά. Η Ευχούπολη είναι γεγονός. Είναι η μετεξέλιξη της «Γειτονιάς του Αη Βασίλη» που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια”.