Πίσω από την σκληρή απάντηση του ΚΚΕ Ξάνθης προς την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται μία σκληρή πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες, αφού ο υπουργός υγείας, σύμφωνα με το  ΚΚΕ, ετοιμάζει εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο για την καλλιέργεια, επεξεργασία και διακίνηση κάνναβης. Άραγε μετά τα θρησκευτικά, την κλήρωση για τον παραστάτη στις παρελάσεις και το κράτημα της σημαίας, τον νόμο για τα 15χρονα τράνς, την νομιμοποίηση της κάνναβης,  τι άλλος έχει σειρά;

Δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση ότι προσβάλλει την πλειοψηφία της Ελληνικής Οικογένειας, την κουλτούρα και φυσικά ενδυναμώνει το αίσθημα της αντίδρασης;

 

Η σχετική Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως «λαγός» για τις κυβερνητικές εξαγγελίες.  Ετοιμάζει νόμο για καλλιέργεια και εμπόριο κάνναβης από ιδιώτες.

 

Αποκαλυπτική είναι η απάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδ. Ξανθού, στην Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καλλιέργεια, επεξεργασία και εξαγωγή «φαρμακευτικής» κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου.

Με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση κάνει το επόμενο αντιδραστικό βήμα, καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, βρίσκεται ήδη στα σκαριά διυπουργικό νομοσχέδιο για την καλλιέργεια, επεξεργασία και διακίνηση κάνναβης, το οποίο θα επιτρέπει την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης εκτός κρατικού μονοπωλίου και από ιδιώτες, χρησιμοποιώντας την υποτιθέμενη «φαρμακευτική» κάνναβη ως «δούρειο ίππο».

Παράλληλα, τη στιγμή που δεκάδες φάρμακα αποκλείονται από τη θετική λίστα, πραγματικά χρήσιμα και αναγκαία για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι προτίθεται να εντάξει τα σκευάσματα κάνναβης στα καινοτόμα φάρμακα κι έχει ενισχύσει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης των τιμών αποζημίωσης, μέσω της ειδικής Επιτροπής του ΕΟΠΥΥ.

Είναι ήδη γνωστό ότι με τα μέτρα όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, οι ασθενείς πληρώνουν πολύ πιο αυξημένες συμμετοχές, οι πετσοκομμένοι κλειστοί προϋπολογισμοί για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη είναι ήδη καθορισμένοι, κάτι που σημαίνει ότι για κάθε καινούριο φάρμακο που θα εισάγεται στη λεγόμενη «θετική λίστα» (για να αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ), θα πρέπει να αφαιρούνται φάρμακα ίσης αξίας από τα αποζημιούμενα, τα οποία θα πληρώνουν εξολοκλήρου οι ασθενείς, για να μην αυξάνεται η κρατική δαπάνη.

Από την άλλη οι προκλητικές δηλώσεις του  γραμματέα της Ν.Ε. Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, περί «συντηρητικού ιερατείου» του ΚΚΕ, που αντιτίθεται σε κάθε τι πρωτοποριακό, μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν, όταν βαφτίζει «πρόοδο» τα μέτρα που ξετινάζουν τους εργαζόμενους και «συντήρηση» τους αγώνες για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Άλλωστε ο Ελληνικός λαός έχει μεγάλη εμπειρία για τα «προοδευτικά» μέτρα των μνημονίων που ψήφισαν και εφαρμόζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, με το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων, τις εξοντωτικές περικοπές συντάξεων, την υπερφορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών κ.α. Παρουσιάζουν μάλιστα ότι με την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης, κόπτονται, όπως υποστηρίζουν για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, όταν δεν βρήκαν τίποτα να πουν, ακόμη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ξάνθης, για τους απλήρωτους εργαζόμενους  και καπνοπαραγωγούς και στο Νομό μας, από την ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.

Όταν ο λαός ακούει τέτοια «πρόοδο» ας κουμπώνεται, άλλωστε μπροστά μας έχουμε τα «προοδευτικά» μέτρα της 3ης αξιολόγησης, με στόχο τα προνοιακά επιδόματα, το χτύπημα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Τέτοια πρόοδο ας την χαίρονται!

 

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ