Αιτήσεις για τα τραπεζοκαθίσματα στον δήμο

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 για χρήση του 2018 πρέπει οι επαγγελματίες να κάνουν την σχετική αίτηση στον δήμο Ξάνθης, προκειμένου να κάνουν χρήση του κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με την κανονιστική και να τοποθετήσουν τα τραπεζοκαθίσματα τους και φυσικά να πληρώσουν.  Η  ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει αν θα προπληρώσουν την χρήση. Διαφορετικά, όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση θα … πέσουν πρόστιμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου.

Σύμφωνα με την αριθμ. 155/2016 Κανονιστική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες υποχρεούνται από τις 01 Οκτωβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους να καταθέτουν τη σχετική αίτηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το επόμενο έτος στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αναγράφοντας την περίοδο χρήσης του κοινόχρηστου χώρου και κατά τη χορήγηση της άδειας να καταβάλουν στο ταμείο του Δήμου το προβλεπόμενο τέλος χρήσης του κοινόχρηστου χώρου.

Σας γνωρίζουμε ότι για το έτος 2018, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες υποχρεούνται να καταθέσουν τη σχετική αίτηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου το αργότερο έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, των οποίων η παραχώρηση της χρήσης έχει επιτραπεί, επιβάλλεται σε βάρος του παραβάτη, με απόφαση του Δημάρχου, εκτός από το αναλογούν τέλος και ισόποσο πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 55 του Ν. 4483/2017.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΚΙΡΑΤΖΗ ΕΡΚΑΝ