Πρωτοφανές περιστατικό άγριας συμπλοκής συνέβη το απόγευμα λίγο μετά τις 20:00, στην οδό Μακεδονίας, που κατέληξε στη σύλληψη του δράστη και στον τραυματισμό τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών εκτυλίχτηκαν σκηνές που περισσότερο θύμιζαν ταινία αστυνομικής καταδίωξης σε έναν από τους κεντρικότερους και πολυσύχναστους δρόμους της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν το απόγευμα όταν υπήρξε καταγγελία πως ένα άτομο νεαρής ηλικίας αλλοδαπός, Αιγυπτιακής υπηκοότητας, μικροκαμωμένος, σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες, παρενόχλησε κοπέλα στο Δημοτικό Πάρκο της Καλαμάτας.

αστ8

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 4 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ για να επιληφθούν του συμβάντος και ο νεαρός τούς επιτέθηκε με μαχαίρι με μεγάλη λεπίδα- πάνω από 20 εκατοστά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα κάποιοι μιλούν για “χατζάρα”- με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι 3 αστυνομικοί πάνω στην συμπλοκή για να τον αφοπλίσουν. Ο δράστης χτύπησε με το μαχαίρι και τραυμάτισε στο πρόσωπο τον έναν αστυνομικό, στην πλάτη τον άλλο και στο στήθος τον τρίτο, ενώ ένας απο τους τραυματίες αστυνομικούς έχει και σπασμένο δάχτυλο απο τη συμπλοκή.

αστ7

Το επεισόδιο ξεκίνησε από το Δημοτικό Πάρκο Καλαμάτας– όπου έγινε και η επίθεση στην κοπέλα- και μεταφέρθηκε στους παράδρομους της Μακεδονίας όπου τελικά κατάφεραν και τον συνέλαβαν.

αστ6

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τον δράστη οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα τρεις φορές για εκφοβισμό ώστε να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί ο δράστης, αλλά αυτός ήταν ανένδοτος. “Σαν να μην είχε επαφή με την πραγματικότητα” λένε οι αυτόπτες μάρτυρες. Μάλιστα ένας θαμώνας καφενείου του πέταξε μια καρέκλα για να τον μπλοκάρει και να τον σταματήσει και εκεί ο δράστης σκόνταψε και έχασε το παπούτσι του.

αστ5Σε κατάσταση αμόκ συνέχισε να απειλεί τους αστυνομικούς, ώσπου τελικά εκείνοι τον μπλόκαραν στην είσοδο πολυκατοικίας μετά απο 15λεπτη καταδίωξη. Στον εγκλωβισμό και τη συλληψή του συνέβαλαν και πολίτες. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για σεσημασμένο άτομο που και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ανάλογο περιστατικό.
Και οι τρεις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

αστ4

Άναυδοι έμειναν οι περαστικοί και οι περίοικοι της Μακεδονίας από το περιστατικό, καθώς εκτυλίχτηκε σε ωρα που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, υπήρχε πολύς κόσμος που ψώνιζε και τρομοκρατήθηκαν με τη συμπλοκή που εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια τους. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς έβγαλαν τα κινητά και φωτογράφιζαν μέσα στη μέση του δρόμου, “εμποδίζοντας την διέλευση των αστυνομικών οχημάτων αλλά και του ασθενοφόρου, και φυσικά θέτοντας σε κίνδυνο – εντελώς ανόητα και χωρίς λόγο και την δική τους ασφάλεια”, όπως τόνισε με έμφαση ο εκπαιδευτής οδήγησης Κώστας Παπαμικρουλέας που διαθέτει το γραφείο του στην οδό που έγινε το περιστατικό.

αστ3