‘Σεξουαλική φαντασίωση’: Καθηγητής και υπάλληλος πανεπιστημίου κατακρεούργησαν κομμωτή

Οι δύο άνδρες είχαν οργανώσει μέσω διαδικτύου τη δολοφονία, που ήταν στο πλαίσιο εκπλήρωσης σεξουαλικής φαντασίωσής τους. Το θύμα δέχτηκε 70 μαχαιριές
Adtech Ad

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την προ λίγων εβδομάδων δολοφονία ενός κομμωτή στο Σικάγο είδαν το φως της δημοσιότητας κατά την ακροαματική διαδικασία. Όπως έγινε γνωστό, ένας Αμερικανός καθηγητής και ένας υπάλληλος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης οργάνωσαν μέσω διαδικτύου την δολοφονία με μαχαίρι του κομμωτή, προκειμένου να εκπληρώσουν την σεξουαλική τους φαντασίωση. Σύμφωνα με το σχέδιό τους, θα σκότωναν κάποιον και μετά θα αυτοκτονούσαν, όπως δήλωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

AdTech Ad

Η δολοφονία έγινε στις 27 Ιουλίου. Ο 26χρονος Τρέντον Τζέιμς Κορνέλ-Ντουρανλό, φίλος του καθηγητή μικροβιολογίας του Northwestern University, Ουίνταμ Λάθεμ, μαχαιρώθηκε 70 φορές σε σπίτι του τελευταίου στο Σικάγο. Μάλιστα, η αγριότητα του εγκλήματος ήταν τέτοια που το θύμα είχε σχεδόν αποκεφαλιστεί.

Ο 46χρονος Λάθεμ είχε επικοινωνία αρκετούς μήνες μέσω διαδικτύου με τον 56χρονο Βρετανό Άντριου Γουόρεν, υπάλληλο στο Somerville College του πανεπιστημίου της Οξφόρδης σχετικά με την “εκπλήρωση των σεξουαλικών τους φαντασιώσεων, δολοφονώντας άλλους και μετά τους εαυτούς τους”, τόνισε η βοηθός εισαγγελέα.

Ο καθηγητής μάλιστα είχε ζητήσει από τον Γουόρεν να τραβάει βίντεο με το κινητό του την στιγμή που κατακρεουργούσε τον κομμωτή, κάτι που δεν έκανε. Όπως έγινε γνωστό, μετά από κάποια χτυπήματα στο στήθος και στον λαιμό με μαχαίρι 15 εκατοστών, την ώρα που το θύμα κοιμόταν, ο Γουόρεν επέστρεψε στο υπνοδωμάτιο με δύο κουζινομάχαιρα, καταφέροντας αμέτρητα επιπλέον χτυπήματα. Μετά τη δολοφονία, οι δύο άντρες έκαναν μπάνιο και έφυγαν από το σπίτι.

Παραδόθηκαν στην αστυνομία στις 4 Αυγούστου, μετά από οκταήμερο ανθρωποκυνηγητό. Άγνωστο παραμένει, σύμφωνα με τις αρχές, γιατί ενώ το σχέδιό τους περιλάμβανε και αυτοκτονία τους, δεν ακολουθήθηκε.

Ο δικαστής δήλωσε ότι και οι δύο άνδρες είναι δυνητικά επικίνδυνοι για την κοινωνία και αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι τη δίκη τους.

(Πηγή: Guardian, Φωτό: Chicago Police Department via AP)