Η ανάρτηση του Χρήστου Γιαννιού στο Facebook θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, να μας κάνει να ρίξουμε μία ματιά σε όλα αυτά που παίζονται γύρω μας τα δήθεν αθώα, τα δήθεν υποκεινούμενα από την φιλοπατρία και κάθε λογής συναίσθημα που κρύβεται πίσω από τις πράξεις και τα λόγια των διάφορων “σωτήρων”.

Με την σκέψη ότι τα μεγάλα έρχονται ξεκινώντας από τα μικρά καθημερινά ο κ. Μουζέλα δείχνει τον τρόπο που ο  καθένας μπορεί να προσφέρει από το μετερίζι του στον τόπο του  γνώμονα την αγάπη του και τον σεβασμό του.

Οι αυτόκλητοι σωτήρες που εμείς με την ψήφο μας επιτρέπουμε να προσπαθούν να “ξηλώσουν” την Θράκη από μέσα μας,  ας τους βάλουμε στην άκρη και αυτούς που θα επιλέξουμε, θα  πρέπει πρώτα  να αγαπούν τον τόπο τους και τους ανθρώπους που αγαπούν αυτόν τον τόπο.

Α.Π.

Christos Giannios

“Θρακιώτης ντόπιος Πομάκος Μουσουλμάνος ο κύριος Μουζελα έτσι μου απάντησε όταν το ρώτησα από πού είναι. Το απόγευμα σήμερα 9/8/2017 στο δρόμο που κατεβαίνει στην Παλιά πόλη στην παλιά ΔΕΥΑΞ έβαφε με ασβέστη πάνω στο δρόμο stop και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Και σταματήσα για να ρωτήσω γιατί το κάνει. Μου απάντησε ότι αγαπά τον τόπο που γεννήθηκε αυτός οι πρόγονοι του και οι απόγονοι του , και το κάνει για να γίνει ο τόπος μας ομορφότερος. Μετά ζωγράφισε και λουλούδια με τον ασβέστη. Εκεί βρέθηκε και ο Χουσεΐν Ξανθιώτης που ζει στην Αθήνα . Συγχαρητήρια κύριε Μουζελα. .. Η γλώσσα που μου μίλησε αρχαία Ελληνικά”.