«Αντίμετρα για την πραγματική οικονομία, όχι ψίχουλα για τους πελάτες του κ. Τσίπρα» όπως είπε χαρακτηριστικά, ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.

Ο επικεφαλής του Κινήματος, τόνισε ότι το Ποτάμι δεν αρκείται σε κραυγές και αφορισμούς. «Τα άλλα κόμματα» όπως είπε, «έχουν περίπου την άποψη ότι “με εμάς θα είναι καλύτερα τα πράγματα” χωρίς να διευκρινίζουν τι περιλαμβάνει αυτό. Εμείς χθες είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με εμπειρογνώμονες στα ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία.

«Συζητήσαμε διεξοδικά τα όσα ακούγονται για τα αντίμετρα, αλλά θα ήταν επιπόλαιο από μέρους μας να τοποθετηθούμε χωρίς να έχουμε τη συνολική πρόταση της κυβέρνησης». Ξεκαθάρισε όμως, ότι «εάν η κυβέρνηση φέρει εκβιαστικά τα αντίμετρα με ένα νόμο και ένα άρθρο, έχουμε πει εκ των προτέρων ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή την κουβέντα» ενώ επανέλαβε, ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «ο κόσμος λέει το αυτονόητο, δηλαδή ότι δεν θέλουν συνέδρια μηχανισμών και διορισμένων, όπως προσπαθούν να κάνουν κάποιοι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη».