Σε σύντομη συζήτηση που είχαμε με τον Κ. Δαλάτση σήμερα το μεσημέρι ανέφερε ότι κάποιες από τις κουβέντες του μεταφέρθηκαν λάθος και ότι ποτέ ο ίδιος δεν κατηγόρησε κανέναν από τους αγροτοσυνδικαλιστές της Ξάνθης ότι προσβλέπουν σε πολιτικα οφέλη μέσω των κινητοποιήσεων.

Ο Κ. Δαλάτσης ανέφερε ότι αυτό που ο ίδιος είπε ήταν ότι  οι κομματικές ταυτότητες, πρέπει να μείνουν έξω από τις κινητοποιήσεις.

Επίσης ανέφερε ότι η μη συμμετοχή του αγροτικού συλλόγου Τοπείρου στις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων, οφείλετε καθαρά σε προσωπικούς λόγους, κάτι που γνώριζε και ο ίδιος ο Λουκμακιάς. Όμως, όπως είπε στην συνέχεια, η παρεξήγηση λύθηκε και συνεχίζουν όλοι μαζί για το δίκιο του αγρότη.

Όσο για τον σχεδόν άμεσο εκβιασμό  που δέχτηκαν οι αγρότες,  από τον έφορο της Ξάνθης, τύπου «ή φεύγετε από το κλείσιμο της εφορίας ή ρημάζω τους επαγγελματίες της Ξάνθης σε ελέγχους» ο Κ. Δαλάτσης απλά κούνησε με λύπη  το κεφάλι του.

Όσο για τους επαγγελματίες της Ξάνθης, αποδεικνύεται περίτρανα πώς  αυτοί είναι οι άνθρωποι της κυβέρνησης οι οποίοι στέκονται στις θέσεις τους εκβιάζοντας την μία επαγγελματική ομάδα έναντι της άλλης, συνδράμοντας  απλά στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή της κυβέρνησης στις καρέκλες τους.

Κανένας, από το ποιο μικρό κυβερνητικό στέλεχος, μέχρι και  το τελευταίο στέλεχος που στέκεται στο υψηλότερο βάθρο της εξουσίας με την παρούσα κυβέρνηση, δεν ενδιαφέρετε για τον κοσμάκη, τον μικροεπαγγελματία. Για αυτούς, οι κυβερνητικές θέσεις είναι απλά μία μπιζνα που οδηγεί στις απολαύσεις που απορρέουν από την εξουσία.