Θύελλα διαμαρτυριών ξεσήκωσε η περίεργη, κατά πολλούς, εκτός πραγματικότητος δήλωση του προέδρου καλαθοσφαίρισης.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ Xanthitimes.gr.

Τον Γ. Βασιλακόπουλο τον γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 όπου μαζί με συμμαθητές μου τότε, βρεθήκαμε στον Διόνυσο στις εγκαταστάσεις της Σχολής Σωματικής Αγωγής όπου εκείνη την περίοδο έτυχε να συνεκπαιδεύομαι μαζί με πολλούς άλλους Θρακιώτες συμμαθητές μου.

Ο Γ. Βασιλακόπουλος τον οποίο συναντούσαμε στις τότε εγκαταστάσεις του νεόδμητου γηπέδου πίσω από τον πύργο του ΟΤΕ Αθηνών,  ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να περάσει στην τότε διοίκηση της Σωματικής Αγωγής την εντύπωση ότι ήταν ο άνθρωπος της και ότι ήταν ο μόνος ίσως Έλληνας που έλεγε ότι θα έβγαζε άριστους αθλητές. Περιττό να πω ότι από τους 35 εκπαιδευόμενους, εκτός από τον Αρχηγό της Σχολής, τον Υπαρχηγό και καναδυό ακόμη, όλοι οι άλλοι «πατώσαμε»  γιατί ήταν μόνο θεωρεία.

Από τότε ο Γ. Βασιλακόπουλος, ειδικός εκπαιδευτής στην Σχολή Σωματικής Αγωγής, ήταν είρωνας, σνόμπ και γνώστης των πάντων σχετικά με τον αθλητισμό και όχι μόνο.

Εκείνη την περίοδο είχε εκδώσει ένα βιβλίο σχετικά με τον μαζικό αθλητισμό με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Το μόνο του μέλημα ήταν…να πουλήσει το βιβλίο του και μέσω αυτού να αποδειχθεί ότι είχε γνώσεις για… περαιτέρω εξέλιξη μέσω πολιτικών «καναλιών».

Τα είχε καλά με όλους και πάντοτε, όπως μάθαινα  στην μετέπειτα πορεία του, ήταν σε καίρια πόστα σε θέματα αθλητισμού.

Ο κ. Βασιλακόπουλος είχε από νεαρός μία περίεργη αντίληψη για την Θράκη και ήρθε καιρός μετά από 35 χρόνια να την εκφράσει.

Να πάει επιτέλους στο σπίτι του.

Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Απίστευτη δήλωση Βασιλακόπουλου: «Όχι στην Ξάνθη, λόγω μουσουλμανικής μειονότητας»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και της έδρας, στην οποία πρόκειται να φιλοξενηθεί ο αγώνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αρη και η… απίστευτη δήλωσή του για το λόγο που απορρίπτεται η έδρα της Ξάνθης ξεσήκωσε ακόμη και τις…πέτρες προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών.  «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος στον Arena fm για το λόγο που απορρίπτεται η έδρα της Ξάνθης!

Επίσης, ενημέρωσε και για το αίτημα της ΕΟΚ για την έδρα… Ζήτησε να διεξαχθεί στο ΣΕΦ ο τελικός. Δηλαδή, να συνυπάρξουν στην έδρα του Ολυμπιακού στο Φάληρο οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Αρη: «Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι φερ πλέι να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν».

Διαβάστε τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου μεταξύ άλλων τόνισε:

“Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό. Δείτε τι συνέβη με το φάιναλ φορ του Λιγκ καπ του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα.

Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα.

Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση.

Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι φερ πλέι να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν.

Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας.

Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας.

Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ δε θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα.”

 Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει δηλώσεις Βασιλικόπουλου

 

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο κρίνει ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γ. Βασιλακόπουλου, ο οποίος ζήτησε να μη διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος του Μπάσκετ στην πόλη της Ξάνθης, επικαλούμενος το φόβο της μουσουλμανικής μειονότητας.

« Θεωρούμε, αναφέρει ,  πρωτοφανές αθλητικός παράγοντας να διαχωρίζει τους Έλληνες πολίτες ανάλογα με το θρήσκευμά τους.

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά σε όλη την ελληνική Επικράτεια και ιδιαίτερα στην Ξάνθη και σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει η θρησκευτική ταυτότητα τη συμπεριφορά και τη στάση των πολιτών απέναντι στα αθλητικά δρώμενα».

Η ΚΕΔΕ καλεί ε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου και να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να οριστεί άμεσα η διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος στην πόλη της Ξάνθης.

Επίσης το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος δηλώνει ότι θα παραστεί στον αγώνα αυτό, εφόσον διεξαχθεί στην Ξάνθη, για καθαρά συμβολικούς λόγους , ώστε να στείλουμε ως Αυτοδιοίκηση το μήνυμα ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή χρώματος.

 

Κ. ΖΓΝΑΦΕΡΗΣ: «Απαράδεκτη η δήλωση Βασιλικόπουλου. Είναι ένας δεινόσαυρος»

Ήμασταν η μοναδική πόλη που εγγράφως και επισήμως διεκδικήσαμε τον τελικό του μπάσκετ και δεν μπορούσε να μας προσάψει τίποτε άλλο. Ποιος σας ενημέρωσε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στην περιοχή μας; Η αστυνομία; Ο στρατός; Οι μυστικές υπηρεσίες της CIA; Γνωρίζετε κάτι;

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε επαρκώς στα παραπάνω ερωτήματά μας, δεν μένει παρά να σας χαρακτηρίσουμε ως έναν κοινό συκοφάντη, ψεύτη, που με την άθλια δήλωσή σας, υποσκάπτετε όχι μόνο τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και την ηρεμία των Ελλήνων πολιτών της περιοχής. Η λέξη ντροπή είναι λίγη.

Τι να περιμένει κανείς από ένα παράγοντα «δεινόσαυρο» της Ε.Ο. Καλαθοσφαίρισης που βρίσκεται στην δεκαετία των 80 και μόνο σε άνοια  μπορούν να δικαιολογηθούν τα λεγόμενά του. Δυστυχώς, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Κύριε Βασιλακόπουλε αμφιβάλλουμε αν έχετε επισκεφθεί ποτέ την πόλη μας και ούτε μας ενδιαφέρει . Μας ενδιαφέρει όμως να μας  αφήσετε ήσυχους να πορευθούμε με τα οράματά μας, με τον πολιτισμό μας και την πολυπολιτισμικότητά μας.

Διαχρονικά ως Ξανθιώτες, έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε, που πάμε και τι έχουμε προσφέρει στη Χώρα μας. Απομονωθείτε στον μικρόκοσμό σας και ασχοληθείτε με  τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες που σας καθιέρωσαν «δεινόσαυρο» παράγοντα.

 Αλέξανδρος Κοντός: Επικίνδυνες και διχαστικές οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου

 

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξανδρου Κοντού

«Πληροφορήθηκα στο εξωτερικό, όπου βρίσκομαι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλου, τις οποίες φυσικά καταδικάζω απόλυτα. Δηλώσεις τέτοιου είδους δεν είναι μόνο προσβλητικές, αλλά και θρασύτατες, επικίνδυνες και διχαστικές. Η Ξάνθη ήταν, είναι και πάντα θα είναι ενωμένη, ειρηνική και φιλόξενη. Αυτό δε χρειάζεται να το αποδείξουμε σε κανέναν, ποσό μάλλον σε πρόσωπα που αποδεδειγμένα στερούνται λογικής και νηφαλιότητας».

 Να και η απάντηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική συχνότητα του Sport24 Radio 103,3 και μίλησε για το θέμα που προέκυψε με τη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης, όντας αρκετά εκνευρισμένος.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ παραδέχθηκε, ότι η Αστυνομία δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση για το αν μπορεί ο τελικός του κυπέλλου στο μπάσκετ να διεξαχθεί στη Λάρισα, ενώ όσον αφορά τις δηλώσεις του περί μουσουλμανικής μειονότητας, σχολίασε σε έντονο ύφος, ότι παρερμηνεύθηκαν από τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος:

«Καταρχήν, πρέπει να σας πω ότι δεν έχω υποστεί άνοια, το μυαλό μου δουλεύει ακόμη πάρα πολύ καλά! Δεν είπα ότι φοβήθηκα την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά το αντίθετο. Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύθηκαν. Εκτοξεύθηκαν ύβρεις, αλλά δεν θα ακολουθήσω. Είπα ότι η παρουσία των δυο στρατών, σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα με την αντιπαλότητά τους, αλλά και στη μουσουλμανική μειονότητα. Μίλησα υπέρ της πόλης, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές.

Έγινε μια σύσκεψη στην οποία οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να διεξαχθεί το παιχνίδι στη Λάρισα, εφ’ όσον η Αστυνομία διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Αυτή ήταν η απόφαση, αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Περιμένουμε ένα έγγραφο από την Αστυνομία, βεβαίως. Από εκεί και πέρα, ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του δημόσια. Και μιλάω βεβαίως για την Αστυνομία, αυτή είναι υπεύθυνη για την τήρηση της δημόσιας τάξης.

Ήδη αναφέρθηκαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Αυτά, ας τα πουν δημόσια και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό ζητάμε. Το Στρατηγείο της Αστυνομίας μας είπε πως κατάλληλος τόπος είναι η Αθήνα, αλλά δέχθηκε την πρόταση του Άρη για τη Λάρισα. Δεν γίνεται να διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις. Δεν γίνεται να καθοριστεί εξ’ αρχής το γήπεδο του αγώνα, διότι αν αποφασιστεί η Καλαμάτα και στον Τελικό φτάσουν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, θα είναι αστείο. Πως να προκαθορίσουμε δηλαδή την πόλη με όλα αυτά που γίνονται; Η ελληνική κοινωνία έχει λάθος συμπεριφορά.

Το πρόβλημα είναι κοινωνικό, δεν είναι αθλητικό. Εκεί να στρέψετε τους προβολείς και το ενδιαφέρον σας. Δεν προσβάλλω κανέναν, ίσα ίσα που εγώ υπερασπίστηκα την Ξάνθη. Δεν ήθελα να γίνουν ζημιές στην πόλη από τους χούλιγκανς. Περιμένω από την Παρασκευή την Αστυνομία. Θέλουμε να γίνει ο αγώνας στη Λάρισα. Αν δεν μπορεί αυτό να συμβεί, τότε ο Τελικός θα γίνει στην Αθήνα. Ας αναλάβουν οι αρχές επιτέλους τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, η απόφαση για το που θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να παρθεί και να ανακοινωθεί «ανά πάσα στιγμή», ενώ στο θέμα του προπονητή της εθνικής ομάδας αρκέστηκε να πει πως «θα υπάρξει εξέλιξη εντός της άνοιξης».

ΝΔ: «Ο Βασιλακόπουλος προσέβαλε τους Ξανθιώτες»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας και η αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτής Β’ Αθηνών κυρία Άννα Καραμανλή, με αφορμή αναφορά του κ. Βασιλακόπουλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με μια ατυχέστατη δήλωσή του, απέρριψε την πόλη της Ξάνθης ως έδρα του τελικού του Κυπέλλου Μπάσκετ και προσέβαλε τους κατοίκους της.

Ο τελικός θα πρέπει να είναι μια αληθινή  γιορτή, χωρίς προκαταλήψεις και φοβικά σύνδρομα, που δεν συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού. Η καθιέρωση της διεξαγωγής της στην ακριτική Ελλάδα θα ήταν μια ελάχιστη εκδήλωση σεβασμού προς τους κατοίκους της.

Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε όσους διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα ότι όλες οι περιοχές της Ελλάδας είναι ασφαλείς και δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός των περιοχών της πατρίδας μας σε “ευαίσθητες” και “μη ευαίσθητες”.

Τέτοιες δηλώσεις ξεπερνούν τα όρια του αθλητισμού και όχι μόνο δεν διευκολύνουν, αλλά είναι πιθανό να εγείρουν ζητήματα εκ του μη όντος».

Χατζηγκενε Ιρφάν: «Καταδικάζω τις δηλώσεις Βαιλακόπουλου»

 

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων για την δήλωση του Βασιλικόπουλου συμμετείχε  ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης και Περιφερειακός Σύμβουλος Χατζηγκενε Ιρφάν.

«Ο αθλητισμός ενώνει όλες τις θρησκείες, εθνικότητες, τα φύλα και τις ηλικίες του κόσμου και παρουσιάζει μια εικόνα χωρίς σύνορα και διαφορές. O πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε μια εντελώς άτυχη ομιλία σήμερα, την οποία καταδικάζω. Στην Θράκη χρόνια τώρα ζούμε Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί αρμονικά μαζί, πίνοντας το ίδιο νερό και αναπνέοντας τον ίδιο αέρα, η δήλωση αυτή του προέδρου δεν είναι τίποτα άλλο από το να λασπώνει την ιερή αυτή σχέση. Η Θράκη είναι πολυπολιτισμική και αποτελεί υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης και αυτό οφείλεται σε αυτήν την σχέση των Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Εγώ ως σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ως Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ξάνθης καταδικάζω τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου και τον καλώ σε παραίτηση».

 

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ: «Το να είσαι βλάκας είναι δικό σου θέμα, το να είσαι θεσμικός  βλάκας είναι θέμα όλων μας»

Καταπέλτης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου.

 

Ακούσαμε και ξανακούσαμε τη περίφημη δήλωση του κορυφαίου παράγοντα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βασιλακόπουλου.

Μήπως κάναμε λάθος, μήπως δεν καταλάβαμε καλά, μήπως απομονώθηκαν κάποιες λέξεις του.

Καμία αμφιβολία. Ο άνθρωπος το είπε και το εννοούσε.

Χρόνια τώρα έχουμε συνηθίσει τους ανεγκέφαλους της κεντρικής διοίκησης να προσεγγίζουν τους θρακιώτες, χριστιανούς και μουσουλμάνους, με τη λογική των αφρικανικών φυλών.

Έχουμε συνηθίσει τη βλακώδη ανεπάρκειά τους, την άγνοιά τους..

Όταν όμως τη βλακεία και την απρέπεια την εκστομίζει ένας κορυφαίος θεσμικός παράγοντας  όχι του ελληνικού μπάσκετ αλλά του πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου, τότε πρέπει να λάβει μία απρεπέστατη αλλά όχι βλακώδη απάντηση.

Λοιπόν Βασιλακόπουλε, οι τοπικές κοινωνίες κινδυνεύουν από τους στρατούς των έξαλλων ¨φιλάθλων¨  που όλοι σας συντηρείτε δεκαετίες τώρα στα μαζικά αθλήματα.

Όχι από θρησκευτικές προτιμήσεις, όχι από κοινωνικές πεποιθήσεις.

Στη Ξάνθη, δεκαετίες τώρα, στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, στο βόλλεϊ και το χάντμπολλ, σε όλα τα αθλήματα, εμείς οι ξανθιώτες μετατρέπουμε, με τις οικογένειές μας, κάθε αγώνα σε γιορτή και χαρά, φίλαθλοι με τη κυριολεξία του όρου, όλων των θρησκειών.

Το ελάχιστο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις συγγνώμη από όλους μας και να παραδεχθείς ότι είσαι ένας τεράστιος θεσμικός βλάκας.

Ν.Ε. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

Η δήλωση του   Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλο  περί της μη καταλληλότητας,  της πόλης μας της Ξάνθης, για την ασφαλή διεξαγωγή  του τελικού κυπέλλου καλαθοσφαίρισης, λόγω της “μουσουλμανικής μειονότητας” της Θράκης χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απαράδεκτη!

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως οι αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι  διόλου δεν έχουν σχέση με αντιλήψεις που  εκ προοιμίου ενοχοποιούν μερίδες πληθυσμού για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Πληθυσμού που λόγω της διαφορετικής του θρησκευτικής, γλωσσικής ή φυλετική σύνθεσης θεωρείται ύποπτο για την υπονόμευση της ασφαλούς τέλεσης ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος όπως είναι ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ.

Στην Ξάνθη και στη Θράκη οι δυο κοινότητες της Πλειονότητας και τη Μειονότητας συμβιώνουμε με σεβασμό και αλληλοαποδοχή εξασκώντας  την ικανότητά μας να ζούμε σε μια κοινωνία με διαφορετικούς, έξω από τον κύκλο των κατασκευασμάτων του φόβου και του μίσους και μέσα στην ομορφιά της ποικιλίας.

Η πολυπολιτισμική μας πόλη, η Ξάνθη έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Καλούμε τον Πρόεδρο της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να συμπεριληφθεί η πόλη μας στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας  ως πιθανή έδρα τέλεσης του τελικού κυπέλου μπάσκετ.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

 

Οι  δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γεώργιου Βασιλακόπουλου, περί πρόκλησης επεισοδίων με εμπλοκή της μειονότητας της Θράκης στην πιθανή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου του μπάσκετ στην Ξάνθη είναι ανιστόρητη, εξωπραγματική, προσβλητική και τουλάχιστον ατυχής.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Ξάνθη, κατά το παρελθόν, έχουν διεξαχθεί σημαντικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα με μεγάλη επιτυχία. Θεωρούσαμε τον κύριο Βασιλακόπουλο σοβαρό άνθρωπο και για αυτό τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

Γιώργος Τοροσίδης

Δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί αρνητικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και απο τον Ξανθιώτη αρχηγό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Βασίλη Τοροσίδη, που με ανάρτηση του με φόντο το ρολόι πόλη με την Ελληνική σημαία να ανεμίζει χαρακτήρισε κατάπτυστες της δηλώσεις ενώ έκλεισε τονίζοντας πως είναι καιρός να έρθουν καινούρια μυαλά εκφράζοντας έτσι την κοινή πεποίθηση όλων οτι θα πρέπει άμεσα να τελειώσει ο Βασιλακόπουλος απο την ΕΟΚ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΜΘ Χ. ΜΕΤΙΟΣ

“Πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Arena FM), σύμφωνα με τις οποίες η Ξάνθη δεν αποτελεί ενδεδειγμένη επιλογή για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες του Άρη και του Παναθηναϊκού, λόγω πιθανών επεισοδίων στα οποία είναι δυνατόν, κατά τα λεγόμενά του, να εμπλακεί η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.
Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι η Ξάνθη, όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι μια ασφαλής και φιλόξενη περιοχή της οποίας οι κάτοικοι, ανεξαρτήτου θρησκεύματος και καταγωγής, αγαπάμε τον αθλητισμό και θεωρούμε τιμή μας να φιλοξενούμε στον τόπο μας κορυφαία αθλητικά γεγονότα.
Ο κ. Βασιλακόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τη δυνατότητα που έχει η Ξάνθη να φιλοξενεί σημαντικές αθλητικές συναντήσεις. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2015, πραγματοποιήθηκε στην πόλη διεθνές τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδος, Τσεχίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Ρωσίας το οποίο είχε απόλυτη επιτυχία”.