Να διασφαλιστεί η δουλειά των συμβασιούχων στον τομέα Καθαριότητας των δήμων

Όπως ζητούν οι εκλεγμένοι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Και νέος πονοκέφαλος στους δήμους σχετικά με τους εργαζομένους στην καθαριότητα όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ακυρώνουν τις προσλήψεις και φυσικά την έγκριση της σχετικής δαπάνης από την πλευρά των δήμων.

Ο δήμαρχος Ξάνθης αναζητεί λύση και ως μέλος του ΔΣ το έφερε σΑν θέμα συζήτηση στην ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ επίσης έχει σαν προτεραιότητα την επίλυση αυτού του προβλήματος και φυσικά η αρμόδια Υπουργός κα Γεροβασίλη “νίπτει τας χείρας” ως Πόντιος Πιλάτος.

Αντιδράει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων και τους ΦΟΣΔΑ, είναι εργαζόμενοι που ήρθαν στους δήμους με 8μηνες συμβάσεις και με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ. Με τους αγώνες τους κατάφεραν να πάρουν παράταση δουλειάς μέχρι το τέλος του 2016 και με νέα κυβερνητική τροπολογία μέχρι το 2017. Η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, με πρόσχημα αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συνταγματικές διατάξεις, προβάλλει ως «ανυπέρβλητο εμπόδιο» να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους με το πέρας του 24μήνου! Για όσους, όμως, γνωρίζουν στοιχειωδώς από κοντά και όχι από τα γραφεία τους τις συνθήκες δουλειάς σε αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, τους είναι καθαρό ότι το μόνιμο προσωπικό είναι από τις πιο κρίσιμες και βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό και τη μεθόδευση ενάντια στους συμβασιούχους και απαιτούμε από την κυβέρνηση να λύσει τώρα το θέμα.

  • Να μην αφήσει τους εργαζόμενους και το δικαίωμά τους στη δουλειά μπαλάκι των ελεγκτικών μηχανισμών, των δημάρχων, των διοικήσεων των ΦΟΣΔΑ.
  • Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων και να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία για τη μονιμοποίησή τους.
  • Να μη θέσουν κυβέρνηση και ΚΕΔΕ σε μια ακόμη δοκιμασία τους δήμους και τη λειτουργία τους. Να μην παραδώσουν το χώρο της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων εμπόρευμα και λεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα που διακαώς τον ορέγονται και για τον οποίο πληρώνει ήδη ακριβά το λαϊκό νοικοκυριό στην πόλη.
  • Χαιρετίζουμε το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Συμβασιούχων στις 28 Δεκέμβρη στην Αθήνα.
  • Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα και την αγωνία των εργαζομένων γιατί από πρώτο χέρι γνωρίζουμε ότι και αναγκαίοι είναι και χρειάζονται πολλοί περισσότεροι στους δήμους και τις υπηρεσίες τους, ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς για τις ανάγκες των δημοτών. Γιατί γνωρίζουμε ότι τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν και ξαναπληρώνουν για υπηρεσίες που πλημμελώς σήμερα απολαμβάνουν και αυτός ο εμπαιγμός οφείλει κάποτε να σταματήσει.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης προσυπογράφει την κοινή ανακοίνωση των κομμουνιστών δημάρχων Στέλιου Σταμούλου, Ηλία Σταμέλου, Κώστα Πελετίδη, Βαγγέλη Σίμου και Μιχάλη Σελέκου οι οποίοι αναφέρουν:

«Όλα έχουν ένα όριο! Ο εμπαιγμός όμως της κυβέρνησης δεν φαίνεται να έχει τελειωμό! Η κυβέρνηση με απανωτές τροπολογίες και τροποποιητικές διατάξεις το τελευταίο διάστημα υποτίθεται ότι μεριμνά για τη συνέχεια των συμβάσεων των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων και τους ΦΟΣΔΑ. Είναι εργαζόμενοι που ήρθαν στους δήμους με 8μηνες συμβάσεις και με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Τόσο η αρμόδια υπουργός σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου που θέλει τάχα, “αλλά δεν μπορεί”, όσο και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ στέκεται συστηματικά ενάντια στο δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων! Ενιαία στήνουν το χορό της αντιλαϊκής επίθεσης και της κλιμάκωσής της και ενιαία μοιράζουν και τους ρόλους του αποπροσανατολισμού. Δεν διστάζουν να βάλουν μπροστά τη διαίρεση μεταξύ εργαζομένων, ανέργων, το λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό.

Το μόνιμο προσωπικό είναι από τις πιο κρίσιμες και βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών. Είναι όρος και προϋπόθεση για τη μη ιδιωτικοποίησή τους, για την ίδια την προστασία της ζωής και της αρτιμέλειας των εργαζομένων. Κανείς δεν μπορεί να δηλώνει άγνοια για το γεγονός ότι στο χώρο της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων τα εργατικά ατυχήματα έχουν πολλαπλασιαστεί με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια! Απόρροια των συντριπτικών ανατροπών που έχουν επέλθει στις εργασιακές σχέσεις, της απόλυτης μείωσης της χρηματοδότησης των δήμων, με ευθύνη διαδοχικά των κυβερνήσεων και με τη συνδρομή δυστυχώς και της πλειοψηφίας των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση.»