Ξανά – στήνει υβριδικό πόλεμο ο Ερντογάν

Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν προετοιμάζει ημέρες του Μαρτίου του 2020 και είναι λογικό αφού πολλά από αυτά που σχεδίαζε δεν του βγαίνουν, κυρίως όμως αυτό που στάθηκε η αφορμή για τις «ανάποδές» του είναι ότι είτε του αρέσει, είτε όχι, το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αμερική και οι συνομιλίες με τον Μπάιντεν μιας και άνοιξε παράθυρο και για την ενίσχυση – εκσυγχρονισμό των F-16 και το άνοιγμα του παραθύρου για αγορά και ίσως συμπαραγωγή των F-35 τον κάνει να νοιώθει μειονεκτικά κυρίως στο εσωτερικό του ακροατήριο μιας και οι εκλογές πλησιάζουν πολύ γρήγορα και πιθανώς να βρεθεί εκτός «νυμφώνος».

Είναι βέβαιο ότι  εκεί αποσκοπεί το «βέτο» του Ερντογάν για την είσοδο στο ΝΑΤΟ των δύο βόρειων χωρών της Σκανδιναβίας.

Αυτό βέβαια που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη οι δυνάμεις ασφαλείας της Χώρας και εξετάζουν όλα τα σενάρια αποτροπής ενός υβριδικού πολέμου τύπου Μαρτίου 2020 είναι η χαμηλή δημοτικότητα του Ερντογάν εν όψη των εκλογών του 2023 και αυτό θα τον κάνει πιο επιθετικό.

Ο Ερντογάν θέλει πάση θυσία να αυξήσει την δημοτικότητά του και φυσικά κατά την δική του λογική, οι «ανοιχτοί» λογαριασμοί με την Ελλάδα βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Η προσπάθεια των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας να περάσουν στα Ελληνικά νησιά 450 λαθρομετανάστες, η αύξηση των ροών από τον Έβρο ποταμό μιας και η στάθμη λόγω καλοκαιριού είναι μειωμένη, κρατούν σε ενισχυμένη επιφυλακή τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνομιλεί με τούς ομολόγους στην Ευρώπη για την ενίσχυση της frontex αλλά και την χρηματοδότηση από την αντίστοιχη Οικονομική Ευρωπαϊκή Επιτροπή του φράχτη 80 περίπου χιλιομέτρων στα βόρεια σύνορα του Έβρου με την Τουρκία.

Το θετικό σε όλη την ιστορία είναι ότι επιτέλους η Ελλάδα κατάλαβε ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης είναι ένα εργαλείο του Ερντογάν για να πλήξη την ακεραιότητα της Χώρας.

Ας ελπίσουμε ότι η Αθήνα κατανόησε πλήρως το όλο ζήτημα και θα πάρει μέτρα «από χθες»