Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού

 

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, την 24-10-2016 το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης.

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 31χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

 

Αναλυτικότερα, ο 31χρονος μαζί με τον συνεργό του, εισήλθαν στην οικία 71χρονης ημεδαπής, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα χρηματική οφειλή του υιού της και ακολούθως με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και διάφορα χρυσαφικά. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίσθηκε σε επαρχιακή οδό του νομού Καβάλας το όχημα διαφυγής, το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι δράστες μετά από πρόσκρουση σε βράχο. Στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκε ένα μέρος από τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Στο πλαίσιο αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης, κατασχέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ και διάφορα άλλα χρυσαφικά, τα οποία είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά τη διάπραξη της ληστείας.

 

Όλα τα παραπάνω χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό αποδόθηκαν στην 71χρονη, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και απάτες.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.