Για αναλγησία απέναντι στους τυφλούς  κατηγορεί την κυβέρνηση η Χ.Α. κατηγορώντας την μετά από καταγγελία των τυφλών της Θράκης ότι έκοψε από την σύνταξη τους χωρίς καμία προειδοποίηση 200 ευρώ και ζητώντας τους να επιστρέψουν δώρα που έδωσε η πολιτεία ύψους 4-5000 ευρώ για να μην τους κόψει εντελώς την σύνταξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ

Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΠΡΟΣ  : Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ : Ανάλγητη η κυβέρνηση απέναντι στους συμπατριώτες μας με προβλήματα όρασης

 

Με αφορμή την καταγγελία των μελών της Δ.Ε. της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης που διαμαρτύρεται για θέμα των αναπηρικών συντάξεων του Ο.Γ.Α. επισημαίνεται πως σε πανελλαδικό επίπεδο η στάση της Ελληνικής Πολιτείας είναι επιεικώς απαράδεκτη απέναντι σε Έλληνες συμπολίτες μας που έχουν αυτή την βαρύτατη σωματική αναπηρία. Σύμφωνα λοιπόν με τα καταγγελλόμενα, χωρίς ενημέρωση μειώθηκε το ποσό της σύνταξης των δικαιούχων μέχρι και 200€. Σύμφωνα δε με πληροφορίες του Ο.Γ.Α. πρέπει να επιστρέψουν πολλοί συνταξιούχοι ποσά που ορίζονται από 4.000€ – 5.000€ ενώ κινδυνεύει να κοπεί η σύνταξη τους εάν δεν γίνει η ρύθμιση είτε σε δόσεις είτε με καταβολή του ποσού εφάπαξ ενώ τέλος ο ΟΓΑ ζητά ποσά που αντιστοιχούν σε δώρα που όμως από το 2013 έχουν καταργηθεί.

              Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο κοινωνικής παροχής η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τους εν λόγω συνανθρώπους μας που δεν μπορούν καν να εργαστούν και που οδηγούνται στην επαιτεία και στην φιλανθρωπία ;