Με αφορμή τη χτεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και την αδυσώπητη πραγματικότητα που βιώνουν τα ελληνικά νησιά και οι πρόσφυγες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

Ο κ. Πρωθυπουργός είπε χθες στους ηγέτες των κρατών-μελών του ΟΗΕ ότι «αν αποτύχουμε, θα δώσουμε χώρο στους εθνικιστές». Ο πρόθυμος στις υποδείξεις των ισχυρών της Ευρώπης, που με την πολιτική του εγκλώβισε τη χώρα και τους πρόσφυγες στα σημερινά αδιέξοδα, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά με μοναδικό μέλημα να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των επικοινωνιολόγων.

Πίσω στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση του «κάνει ότι μπορεί» για  μια επιτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική. Τα γραφεία Τύπου και η στρατευμένη δημοσιογραφία να ‘ναι καλά και οι πρόσφυγες μακριά από την «κοινή θέα».

Τα νησιά όμως ήδη πήραν, στην κυριολεξία, φωτιά. Πλέον δεν κρίνεται μόνο η αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης. Κρίνεται η αξιοπρέπεια της χώρας. Δεν κινδυνεύουν μόνο περιουσίες και η «εικόνα της χώρας στο εξωτερικό», κινδυνεύουν άνθρωποι.
Ήδη, με τις παραλείψεις τους «έδωσαν χώρο στους εθνικιστές».

Επιτέλους να βγουν από τις τρύπες τους και να ασχοληθούν με τα προβλήματα των ανθρώπων στην πραγματική ζωή.