Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης καλεί τον λαό της Ξάνθης να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της θλιβερής επετείου της 20ης Ιουλίου 1974.

οδόφραγμα Λήδρας 2

Σας στέλλουμε το πρόγραμμα της προγραμματισμένης εκδήλωσης του Συλλόγου μας για τη θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στο νησί μας στις  20 Ιουλίου 1974. Μια εισβολή που δημιούργησε την κατοχή που κρατάει 42 ολόκληρα χρόνια. Μια εισβολή που δημιούργησε χιλιάδες θύματα, εγκλωβισμένους, αγνοούμενους και 200000 πρόσφυγες στην ίδια τη γη τους. Αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια της στην πρωτεύουσα του νησιού μας που εξακολουθεί να είναι μοιρασμένη στα δύο.

Τουρκική_Εισβολή_στην_Κυπριακή_Δημοκρατία_1974

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας ευχαριστήσουμε θερμότατα για το ενδιαφέρον, την συμπαράσταση και την αγάπη σας τόσο σε μας όσο και στην μεγαλόνησο Κύπρο.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

 

 

Ελένη Χατζηγεωργίου

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης σας καλεί όπως τιμήσετε με την παρουσία σας, την Εκδήλωση Μνήμης  για τους νεκρούς  και τους αγνοούμενους από το πραξικόπημα και τη βάρβαρη εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο το 1974 , που θα πραγματοποιηθεί :

 

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 –  Μνημόσυνο

 

  • Ώρα 30  Μνημόσυνο στον Παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στη παραλία Αβδήρων (στο λιμάνι)

 

  • Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας , μετάβαση στο Άλσος Αγνοουμένων για απότιση φόρου τιμής .

 

  • Στη συνέχεια δεξίωση με καφέ σε μαγαζί των Αβδήρων (καφετέρια Στάθη)

 

Παρακαλούμε τους φίλους και φίλες που θα τιμήσουν την εκδήλωση μας να μην φέρουν κομματικά σύμβολα και σημαίες. Η εκδήλωση είναι τιμής και μνήμης στα ηρωικά παλικάρια, δεν θα επιτρέψουμε καπήλευση της από κανένα κόμμα.