Μην χαλάτε την εικόνα της παραλίας και μην προκαλείτε την δημόσια υγεία

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Είναι αλήθεια ότι ο μόνος τρόπος να κινηθούνε χρήματα στην παραλιακή ζώνη είναι οι επισκέπτες του και αυτό θα πρέπει να το διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού πρωτίστως ο Δήμος Αβδήρων και σίγουρα οι κάτοικοι της περιοχής.

Untitled XASAPIS 5

Εικόνες όπως αυτές που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της Xanthitimes.gr σίγουρα δεν τιμούν ούτε τον Δήμο Αβδήρων, αλλά ούτε και τους ίδιους κατοίκους και επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης.

Δύο βήματα από το λιμάνι των Αβδήρων καταγράψαμε αυτήν την άσχημη εικόνα που δεν τιμά κανέναν, κυρίως αυτούς που ενώ ο κάδος είναι άδειος ο γύρω χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, προσβάλλοντας την αισθητική, κάνοντας ζημιά στο περιβάλλον, είναι και προστατευόμενη περιοχή, αλλά κυρίως δημιουργούνται εστίες μόλυνσης.

Φυσιολογικά στον Δήμο Αβδήρων,  θα πρέπει να ακολουθείτε η πρακτική του δήμου Ξάνθης όταν πρόκειται για βαριά αντικείμενα όπως τα στρώματα.

Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να επικοινωνούν με τον δήμο όταν πρόκειται να πετάξουν βαριά αντικείμενα για να περνά με κάποιο ανοιχτό όχημα να τα παίρνει.

Εκτός αν ο δήμος Αβδήρων δεν έχει καταστρώσει κάποια πολιτική σε αυτό το θέμα.

IMG_20160618_200507 skoupidia 2

IMG_20160618_200511 skoypidia 3

IMG_20160618_200517 skoupidia 4