Πόσο δύσκολο είναι να ανταποκριθεί ο δήμος Αβδήρων;

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Untitled XASAPIS 5

Τελικά αποδεικνύεται ότι τα αντανακλαστικά του δήμου Αβδήρων σε θέματα που αγγίζουν την κοινωνία είναι αργά και η αδιαφορία διαχρονική.

Είδαμε με ευχάριστη έκπληξη την πρωτοβουλία της Π.Ε. Ξάνθης και θα πρέπει να συγχαρούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη για αυτήν του την πρωτοβουλία. Να δημιουργήσει δηλαδή μία πρόσβαση ΑΜΕΑ στην παραλία.

Έχουμε ασκήσει πολλές φορές κριτική στον Κ. Ζγναφέρη για πράγματα που δεν γίνονται στην Ξάνθη, αλλά ποτέ δεν είπαμε ότι είναι αδιάφορος σε θέματα που αγγίζουν την κοινωνία όπως το παρκινγκ του Γκέρυ που άνοιξε για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας και πολλές άλλες περιπτώσεις.

IMG_20160618_201349 amea 2

Τίποτε  δεν μας εμποδίζει να τον συγχαρούμε για κάποιες,  πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει προκειμένου να ανακουφιστούν συμπολίτες μας, όπως αυτοί με κινητικά προβλήματα.

Σε αντίθεση με τον δήμο Αβδήρων που όπως λένε οι πληροφορίες μας, βολιδοσκόπησαν επαγγελματίες της παραλίας προκειμένου να καταγράψουν τις αντιδράσεις τους στο θέμα της δημιουργίας ράμπας όπου θα δώσει την δυνατότητα σε συμπολίτες μας να πλησιάσουν την θάλασσα.

Όπως μας είπε συγκεκριμένος επαγγελματίας: «Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση, μάλιστα τους υπέδειξα και χώρο όπου τα νερά είναι ρηχά και δεν κινδυνεύουν οι ΑΜΕΑ. Από τότε όμως δεν με ξαναρώτησαν ούτε είδα καμιά κίνηση. Μάλιστα, απ ότι πληροφορήθηκε, μπήκε και θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν ξέρω τι αποφάσισαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αβδήρων κινήθηκε μετά από την ανάδειξη του θέματος από την xanthitimes.gr.

Ελπίζουμε να φιλοτιμηθούν στον Δήμο Αβδήρων και να κατασκευάσουν κάποιες ράμπες ΑΜΕΑ στην προσπάθεια να μην αποκλειστούν από την ζωογόνο θάλασσα της Ξάνθης συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Απ ότι γνωρίζουμε, το κόστος κατασκευής δεν είναι απαγορευτικό. Όσο δε για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που θα προκύψουν με τους οικολόγους, τους φορείς και τους παραφορείς διαχείρισης του περιβάλλοντος καθώς και με τα δημόσια ακίνητα, είναι μία καλή ευκαιρία να αποδειχθεί ότι ο δήμος Αβδήρων δεν στερείτε της πολιτικής λογικής να κάνει τα πάντα για να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες που αφήνουν τον οβολό τους στις επιχειρήσεις των παραλιών και μέσω αυτών στον δήμο Αβδήρων.

Αξίζει ο κόπος και έτσι να το δει.