ΦΕΡΝΤΟΥΝ: Μία υπόθεση που μπερδεύει.

Αυτός που πρέπει να την ξεμπερδέψει είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μπούτος που αφήνει αυτήν την ιστορία να εξελίσσεται χωρίς να δίνει εξηγήσεις πώς και γιατί;

Για την ιστορία ο δημοτικός σύμβουλος που εκλέχτηκε με την παράταξη Δημαρχόπουλου, τα «βρήκε» με τον Μ. Τσέπελη και μεταπήδησε στην παράταξη του για να αναλάβει διοικητικό πόστο στην αρχή σαν εντεταλμένος σύμβουλος και αργότερα όταν κατακάθονταν το «κουρνιαχτό» των δικαστηρίων του για προσωπικές του υποθέσεις, σαν αντιδήμαρχος.

Μέχρις εδώ όλα καλά αφού έτσι ανήθικα βαδίζει ο πολύ καλά οργανωμένος πολιτικός κόσμος της Ξάνθης.

Λέμε ανήθικα γιατί όποιος κρίνει ότι η παράταξη του δεν τον εκφράζει, παραιτείται και δίνει την έδρα στην παράταξη που τον ανέδειξε και δεν τα παρατάει όλα για να πάει στον λαμπυρίζοντα δήμαρχο με την διανομή λαμπιρίζουσων θέσεων εξουσίας που μοιράζει αφειδώς δεξιά και αριστερά θεωρώντας ότι οι Ξανθιώτες που πληρώνουν είναι κορόιδα.

Αυτό είναι άλλο θέμα βέβαια που άπτεται του πόσο «καθαρός» πολιτικός νοιώθει ο καθένας.

Αφού λοιπόν ο κ. Φερντούν μεταπήδησε στην παράταξη του Μ. Τσέπελη άρχισαν να ακούγονται πολλά και διάφορα.

Πρώτον ότι θα αγόραζε το κλειστό γήπεδο για να το κάνει τζαμί στο Δροσερό.

Μετά έμπλεξε με τα δικαστήρια που σύμφωνα με όσα ακούγονται στο  Συμβούλιο της Επικρατείας, αν θυμάμαι καλά,  μόνο για να μπει ο φάκελος προς εξέταση, θέλει παράβολο 3000 ευρώ και έχτρα η αμοιβή των ποινικολόγων που σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά 2000 ευρώ, πληρωμένα από τον δήμο της Ξάνθης(;)

Εν ολίγοις ο κ. Φερντούν τιμωρήθηκε από το δικαστήριο πρωτόδικα, για υπόθεση που δεν είχε σχέση με τα δημοτικά πράγματα, πάρθηκαν αποφάσεις παύσης του από την αποκεντρωμένη, αυτός όπως είχε δικαίωμα ως πολίτης για προσωπικό του λογαριασμό, προσέφυγε στα εφετεία, στο συμβούλιο της επικρατείας και σύμφωνα με την λιτή δήλωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μπούτου, τελεί σε τετράμηνη αργία με απόφαση της αποκεντρωμένης.

Από ότι ακούγεται ο δήμος Ξάνθης πλήρωσε το δικαστικό κόστος, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποια ακριβώς είναι η σημερινή κατάσταση στον δήμο με τον Φενρούν απόντα ή παρόντα στο δημοτικό συμβούλιο και γενικά επικρατεί μία θολούρα και μία αντάρα γύρω από το όνομα του Φερντούν ο οποίος ηθικά τουλάχιστον, όφειλε να παραδώσει την έδρα στην παράταξη Δημαρχόπουλου.

Είναι όμως να απορεί κανείς, πώς γίνεται η παράταξη του Μ. Τσέπελη, να έχει γίνει ένα τεράστιο χωνευτήρι διαφορετικών πολιτικών επιλογών, ιδεών, πράξεων, συμφερόντων και να συνυπάρχουν;

Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε του δημάρχου, αφού μπορεί μέσα σε αυτό το ομιχλώδες χωνευτήρι και κρατά ισορροπίες.

Το θέμα βέβαια είναι μέχρι πότε;