«Εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Ελλάδα για όλη τη δουλειά που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει έως τώρα για να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση», ανέφερε κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Μετανάστευση Πίτερ Σάδερλαντ. Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Σάδερλαντ ανέφερε επίσης ότι «η κατάρρευση της Συνθήκης Σέγκεν είναι μια οικονομική καταστροφή αλλά και καταστροφή από πλευράς ΕΕ, οπότε τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για να μοιραστεί η ευθύνη».

«Έρχεστε σε μια κρίσιμη περίοδο αλλά βέβαια βρισκόμαστε σε μια καλύτερη θέση από πριν δύο μήνες», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας προσέθεσε ότι «το θετικό είναι πως υπάρχει μια συμφωνία που η κυβέρνηση ελπίζει να παραμείνει».

«Ακόμα έχουμε ανάγκη από τη βοήθεια και τη συνεργασία σας. Έχουμε σχεδόν 56.000 πρόσφυγες παγιδευμένους στην Ελλάδα και θέλουμε να τους παρέχουμε βοήθεια, παροχές και την προοπτική ότι κάποια στιγμή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους», είπε ο πρωθυπουργός.
Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ