ΞΑΝΘΗ: Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής. Τους πήραν χαμπάρι οι ιδιοκτήτες, φώναξαν την αστυνομία, αυτοί προσπάθησαν να φύγουν, έπεσαν πάνω σε τοίχο, πήγαν να τους συλλάβουν οι αστυνομικοί και πούλησαν «τσαμπουκά». Ήταν γνωστά «φυντάνια»

Συνελήφθησαν προχθές (1-4-2016) το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε μάνδρα υλικών οικοδομής, που βρίσκεται σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης και επιχείρησαν να την διαρρήξουν, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος ειδοποίησε τους αστυνομικούς.

Αμέσως οι αστυνομικοί προσέτρεξαν στο σημείο προκειμένου να συλλάβουν τους δράστες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία τους, επιβιβάστηκαν στο όχημά τους, και τράπηκαν σε φυγή, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, πλην όμως προσέκρουσαν σε τσιμεντένιο τοιχίο και συνελήφθησαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη, καθώς επίσης και παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας λοστός και ένα εργαλείο.

Σημειώνεται ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε από μία καταδικαστική απόφαση, καθώς επίσης ότι και οι δύο έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.