ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

«Φρένο» στην επιθετική διαδικασία της Τουρκίας κατά της Ελλάδος

Το τουρκικό έδαφος απέναντι από τον Έβρο είναι ιδανικό για την ανάπτυξη μεγάλων τεθωρακισμένων σχηματισμών και αυτό το γνωρίζουν οι επιτελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλοι Τεθωρακισμένοι σχηματισμοί της Τουρκίας  είναι έτοιμοι να προσεγγίσουν τα σύνορα της Ελλάδος από τον Έβρο και η βατότητα του εδάφους στην Ανατολική Θράκη το επιτρέπει.

Άρα η αντιαρματική τάφρος που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια και για διάφορους λόγους σταμάτησε ή πραγματοποιούνταν με αργούς ρυθμούς ξαναμπαίνει στην φάση ολοκλήρωσής της.

Είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία η Χώρα μας να ενισχύσει τα σύνορα τους με το συγκεκριμένο έργο όπου πλέον σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα του Έβρου συνεχίζεται η κατασκευή της.

Προχωρούν εντατικά, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης του Έβρου,  στην περιοχή του Σουφλίου οι εργασίες κατασκευής της Αντιαρματικής Τάφρου που έχει συνολικό μήκος 135 χιλιόμετρα, πλάτος 32 μέτρα και βάθος 7 μέτρα και εκτείνεται παράλληλα με τον ποταμό Εβρο  όπου και θα λειτουργήσει ως «φρένο» στην επιθετική διαδικασία της Τουρκίας εναντίων της Ελλάδος.

 

Το έργο εμπνεύστηκε το 2010 ο τότε Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, κατασκευάζεται αποκλειστικά από τις δυνάμεις του Μηχανικού των Ενόπλων Δυνάμεων και σε λίγο καιρό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος του, σύμφωνα με το evros-news.gr.

 

Θεωρείται πολύ σημαντικό για την αμυντική θωράκιση της χώρας και την αποτροπή κάθε απόπειρας τουρκικής εισβολής με άρματα.

Η αντιαρματική τάφρος έπρεπε να ήταν έτοιμη «από χθες».