Τα συγχαρητήρια στους πολιτιστικούς συλλόγους

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δεν γνωρίζω ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος που οι περισσότεροι από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, συνεχάρησαν τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά μάλλον μπερδεύτηκαν με την άψογη συμπεριφορά των καρναβαλικών συλλόγων που συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις με κορυφαία την παρέλαση της Κυριακής.
Διότι αν κανένας μιλήσει για την επιλογή των μουσικών σχημάτων μάλλον τα πληρώσαμε ακριβά.
Αν μιλήσει κανένας για την επιλογή του ήχου και του ανθρώπου που χειρίστηκε τον ήχο δεν ήταν και ότι καλλίτερο.
Αν μιλήσει κανένας για την διάθεση του δημοτικού αμφιθεάτρου, τότε ναι μπορεί κανένας να πει ότι έγινε σωστός συντονισμός των εκδηλώσεων αλλά αυτό μπορούσε να το κάνεις ο καθένας που διέθετε έναν χώρο σαν το δημοτικό αμφιθέατρο.
Κατά τα άλλα δεν βλέπω κάποιον ιδιαίτερο λόγο, σύσσωμη η αντιπολίτευση να δίνει συγχαρητήρια σε ένα Κέντρο Πολιτισμού που απλά διαχειρίστηκε την υπόθεση χωρίς να προσθέτει κάτι καινούριο, κάτι επαναστατικό που θα έκανε τον κόσμο να θυμάται για χρόνια αυτήν την παρέλαση και φυσικά να μην μιλήσει κανένας για τα άρματα όπου η κακογουστιά περίσσεψε και φυσικά ουδείς γνωρίζει πόσο κόστισαν.
Ας άκουγε πρώτα «σύσσωμη» η αντιπολίτευση των απολογισμό του κέντρου πολιτισμού που μάλλον θα γίνει «μπείς μπιζέ», μεταξύ τους, για όσους δεν γνωρίζουν την έκφραση και μετά Ας συγχαρούνε την διοίκηση του δήμου.
Τα συγχαρητήρια λοιπόν στους καρναβαλικούς συλλόγους, οι οποίοι και φέτος απέδειξαν ότι μπορεί να μην τους εμπνέει η διοίκηση του καρναβαλιού, αυτοί όμως κατάφεραν με το κέφι τους και την δημιουργική τους διάθεση, να φέρουν κόσμο στην Ξάνθη και να πάρει μία οικονομική ανάσα η πόλη.