ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΟΞ
Στο νεανικό πρωτάθλημα Κ14 δεύτερη η ομάδα της Ξάνθης

Την πρώτη θέση κατέλαβε μετά από αρκετά χρόνια ο Σ.Ο. Ξάνθης στο διασυλλογικό πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού της περιφέρειας Α.Μ.Θ. ενώ χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο παίκτης του Σεχλίδης Σάββας ως ατομική επίδοση με 5,5/6.
Οι αγώνες φέτος διοργανώθηκαν στην πόλη μας, στις εγκαταστάσεις του Le Chalet. Συμμετείχαν 14 ομάδες από τις Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα διοργανώθηκε για 1η φορά και διασυλλογικό πρωτάθλημα Rapid νέων εώς 14 ετών (Κ14). Στο νεανικό πρωτάθλημα συμμετείχαν 13 ομάδες από τις ίδιες πόλεις.
12313581_807256819384941_6590107715003278355_n
Τα δύο πρωταθλήματα ήταν ελβετικού συστήματος 6 γύρων με την κάθε ομάδα να αποτελείται από 4 σκακιέρες. Συνολικά συμμετείχαν 111 σκακιστές.
Πρωταθλήτρια στην περιφέρεια αναδείχθηκε η ομάδα του Σ.Ο.Ξ. με 5 νίκες και 1 ισοπαλία, αποτελούμενη κατά σειρά σκακιέρας από τους Οσμάνογλου Χαλίλ, Κόρογλου Βίκτωρ, Βαλσαμίδη Γιάννη και Σεχλίδη Σάββα. Δεύτερη ήταν η ομάδα του Σ.Ο. Καβάλας με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, αποτελούμενη από τον Χρυσομάλλη Θοδωρή, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου, τον Αυτσόγλου Γιάννη και τον Ζησιάδη Δημήτρη. Τρίτη ήταν η 2η ομάδα του Ο.Φ.Σ.Καβάλας με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, αποτελούμενη από τους Αποστολακάκη Κωνσταντίνο, Μποζάνη Δημήτριο, Τσίρλη Παντελή και Σαμαρίδη Κωνσταντίνο.
Ως ατομικές επιδόσεις ανά σκακιέρα βραβεύτηκαν με χρυσό μετάλλιο ο Αποστολακάκης Κωνσταντίνος του ΟΦΣΚ στην 1η σκακιέρα με 5/6, η WIM Σταυρούλα Τσολακίδου του ΣΟΚ στην 2η σκακιέρα με 5/6, ο Μανελίδης Σάββας του ΟΦΣΚ στην 3η σκακιέρα με 5/6 και ο Σεχλίδης Σάββας του ΣΟΞ στην 4η σκακιέρα με 5,5/6.
Στο νεανικό πρωτάθλημα Κ14 πρωταθλήτρια στην ΑΜΘ αναδείχθηκε η ομάδα του Σ.Ο. Καβάλας με 5 νίκες και 1 ισοπαλία, αποτελούμενη ανα σειρά σκακιέρας από τους Σταμάτη Βασίλειο, Κρίκογλου Ιορδάνη, Ιλιόπουλο Δημήτρη και Καλαμούκο Γρηγόρη. Δεύτερη ήταν η ομάδα του Σ.Ο.Ξ. με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, αποτελούμενη από τους Γεωργιάδη Νίκο, Μουρκάκη Γιάννη, Ουμουτίδη Χρήστο και Τόλας Γιώργο. Τρίτη ήταν η ομάδα του ΟΦΣΚ με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, αποτελούμενη από τους Σταμάτη Γιάννη, Μιχαηλίδου Μαγδαληνή, Κυριακίδη Αναστάσιο και Τσίρλη Ευαγγελία.
kalyteroiskakistes
Ως ατομικές επιδόσεις ανά σκακιέρα βραβεύτηκαν με χρυσό μετάλλιο ο Σταμάτης Γιάννης του ΟΦΣΚ στην 1η σκακίερα με 5/6, ο Κρίκογλου Ιορδάνης του ΣΟΚ με 5,5/6 στην 2η σκακιέρα, ο Ουμουτίδης Χρήστος του ΣΟΞ με 5/6 στην 3η σκακιέρα και ο Γεωργιάδης Ηλίας του ΠΣΣ Κηφισιά Σερρών με 5,5/6 στην 4η σκακιέρα.
Κατά την διάρκεια της μεσημεριανής διακοπής πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεδρίαση της Ε.Σ.Σ.Α.Μ.Θ., παρόντος του αντιπροέδρου της Ε.Σ.Ο. κ. Βασίλη Θεοδωρίδη όπου και αποφασίστηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Ο Σκακιστικός όμιλος Ξάνθης ανέλαβε την οργάνωση του περιφερειακού σχολικού πρωταθλήματος τον ερχόμενο Μάρτιο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. και τον κ. Τσαλίκη για την ευγενική τους χορηγία με σοκαλατούχα γάλατα και γιαουρτάκια για τους μικρούς σκακιστές και σκακίστριες καθώς και τη διεύθυνση του Le Chalet για την φιλοξενία και την ειδική προσφορά που παραχώρησε στο εστιατόριο της.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση των αγώνων, παίκτες , παράγοντες και διαιτητές.