Δεν θα ξεχάσω αυτό που έλεγαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ στην Ξάνθη την βραδιά που επί 17 ώρες οι δανειστές είχαν «στριμώξει» -λένε- τον Τσίπρα σε μία αίθουσα κάπου στον 12ο ή 17ο όροφο στις Βρυξέλες και παραλίγο να τον «καθαρίσουν» τον άνθρωπο από το πολύ «πρέσιγκ». Κάπου κοντά στο χάραμα λένε τα στελέχη, μίλησε με τον Καμένο και είπε με την δική του συναίνεση ναι σε όλα, κόντρα στο όχι που μόλις είχε ψηφιστεί από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Άσχετο θα μου πείτε.
Έτσι λοιπόν την επομένη είχαμε συμφωνία.
Όταν ρωτήσαμε τα στελέχη των ΑΝΕΛ μαζί και τον νυν Υφυπουργό Υποδομών Π. Σγουρίδη η απάντηση ήταν η εξής.
Ο Τσίπρας και ο Καμμένος δέχτηκαν αυτήν την πολύ σκληρή συμφωνία γιατί το μυστικό σχέδιο των Γερμανοσόιμπλε και των υπολοίπων, ήταν να εγκλωβίσουν στην χώρα μας τους μετανάστες και να την μετατρέψουν σε αποθήκη των ψυχών. «Τι θέλατε να κάνουν να το επιτρέψουν»; Συμπλήρωναν τα στελέχη των ΑΝΝΕΛ. Λέμε των ΑΝΝΕΛ γιατι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της συγκυβέρνησης μιλούσαν και μιλάνε στα δικά τους τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Από τότε πέρασαν μόλις μερικοί μήνες.
Τι ακριβώς έγινε;
Τίνος σχέδιο υλοποιήθηκε;
Γιατί δεν τους ξαμολήσαμε τους μετανάστες όπως έλεγε ο κ. Καμμένος να πάνε εκεί που ήθελαν;
Αυτήν την στιγμή υπάρχουν σε αυτήν την χώρα πάνω από 2 εκατομμύρια εξαθλιωμένοι Έλληνες. 5 εκατομμύρια αγανακτισμένοι Έλληνες και 11 εκατομμύρια Έλληνες χωρίς καμιά ελπίδα. Αν μέσα σε αυτά τα νούμερα προσθέσει κανείς τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες άλλα 1 ή 2 ή 3 ή 4 εκατομμύρια κανένας δεν ξέρει. Καλά που απογράφονται κάθε δέκα χρόνια οι Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι και στην Χώρα της δημοκρατίας, συνολικά μεταφέρουν το σαρκίο τους 15 εκατομμύρια ψυχές χωρίς σκοπό, χωρίς την δυνατότητα να κάνουν κάτι στην ζωή τους που να έχει προοπτική.
Οι άνθρωποι που συμφώνησαν να οδηγήσουν αυτή τη χώρα σε τούτο το αδιέξοδο τι έβλεπαν την ώρα της συνομιλίας με τους δανειστές;
Τι σχεδίασαν πριν αρχίσει η συνομιλία με τους οικονομικούς γύπες;
Που ήταν η αρχή και το τέλος;
Με ποια στοιχεία πήγαν να συνομιλήσουν με επαγγελματίες εκβιαστές και ποια προοπτική;
Άρα πόση αξία έχει η δικαιολογία των ανθρώπων της κυβέρνησης που λένε ότι συμφωνήσαμε τα επώδυνα μέτρα γιατί οι δανειστές μας εκβίαζαν ότι θα μετατρέψουν την Χώρα μας σε αποθήκες ψυχών.
Τώρα δηλαδή τι ακριβώς γίνεται στην Χώρα μας; Πόσες ψυχές είναι εγκλωβισμένες και μαζί με τους Έλληνες που μεταναστεύουν- και εδώ είναι η διαφορά μας με τους δυστυχείς μετανάστες – ότι εμείς ως Έλληνες πολίτες, λόγω ευρωπαϊκής – «καταγωγής» – να πούμε, μπορούμε να μεταναστεύουμε στο εξωτερικό σε αντίθεση με αυτούς τους δυστυχισμένους μετανάστες.
Επειδή όμως εμείς ως Ευρωπαίοι πολίτες μπορούμε να μεταναστεύσουμε, τελικά ο Τσίπρας και οι παρέα του στην επόμενη πενταετία πόσους Ευρωπαίους Έλληνες πολίτες θα κυβερνά;
Ελπίζω να μην φανταζόταν κάτι τέτοιο ο κ. Τσίπρας όταν διαπραγματεύονταν