Έτσι σέβονται τους Ακρίτες.

Αυτό και αν είναι είδηση και παίρνει σάρκα και οστά αυτό που λέγετε κατά κόρον. Στην Ελλάδα, αν δεν έχεις λεφτά, πεθαίνεις στην κυριολεξία τι και αν είσαι Ακρίτας, τι και αν ξενυχτάς με το όπλο στο χέρι για να μπορούν όλοι οι πολίτες να αφοσιωθούν απερίσπαστα στο έργο τους. Αν δεν κόψεις εισιτήριο στο πλοίο της γραμμής Σαμοθράκη Αλεξανδρούπολη απλά…χάνεις το κομμένο σου δάχτυλο.
Όπως αναφέρει η ΕΣΠΕ Μακεδονίας, Επαγγελματίας οπλίτης στην Σαμοθράκη, την ώρα που κατέβαινε από το stayer (Στρατιωτικό όχημα), πιάστηκε η βέρα του κάπου στις πόρτες και κόπηκε το δάχτυλό του.
Μαζί με την γυναίκα του και κάποιον συνοδό και το κομμένο…δάχτυλο, αλαφιασμένοι, ετοιμάστηκαν να μπούνε στο πλοίο της γραμμής για το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μπας και μπορέσουν να συγκολλήσουν το δάχτυλο αλλά βλέπετε εκείνη την ώρα του πόνου και του πανικού δεν σκέφτηκαν να βγάλουν λεφτά για το εισιτήριο και τους απαγορεύτηκε η είσοδος.
Δεν ξέρουμε τι έγινε στην συνέχεια αφού οι πληροφορίες μας σταματούν εδώ.
Εκείνο που έχουμε να τονίσουμε είναι δεν μπορεί να μην υπάρχει μέριμνα μετακίνησης του στρατιωτικού προσωπικού από το νησί στην Αλεξανδρούπολη. Νομίζω ότι τα στρατιωτικά ελικόπτερα δεν είναι μόνο για παρελάσεις αλλά να εκτελούν και αυτές τις αποστολές. Τι λέει ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Π. Καμμένος για το περιστατικό;
Αλήθεια το πλοίο δεν μπορούσε να κρατήσει τα στοιχεία τους και μετά την αποκατάσταση της υγείας του στρατιώτη να ζητήσει τα χρήματα του; Δεν πιστεύω να έφευγε ο στρατιώτης από το νησί ή το νησί να πήγαινε βόλτα…Βέβαια εδώ είναι και το λάθος του οπλίτη.
Αν δήλωνε μετανάστης, τότε το πλοίο θα του άνοιγε διάπλατα τις πόρτες να μπει και να βρει την υγειά του…
Βλέπετε οι ακτοπλοικές εταιρείες κάνουν χρυσές δουλειές με τους μετανάστες. Κονομάνε τα άντερά τους και παρακαλάνε να μην τελειώσει ο πόλεμος γιατί τα ταλαιπωρημένα σαρκία των μεταναστών, μεταφράζονται σε πολύ χρήμα για τους πλοιοκτήτες. Βλέπετε στην Ελλάδα προηγούνται οι μετανάστες.
Οι Έλληνες Ακρίτες ας πεθάνουν.