Δεν έκρυψε την απογοήτευση του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ του δήμου Ξάνθης, Δημήτρης Μπένης, ο οποίος με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι ο πρόεδρος και ο Δήμαρχος επέτρεψαν να παρουσιάζει εικόνα καφενείου.
Χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων, είπε ότι τις ποιο πολλές φορές δεν έχουν διαβάσει ούτε τα θέματα.
Μιλώντας για το Λημνίο και το θέμα της τοποθέτησης των καμερών ή όχι ανέφερε ότι εν πρώτης είναι αντίθετος με τα κάγκελα και συμφωνεί στην λογική ότι τα περιουσιακά στοιχεία των δημοτών που αποκτήθηκαν στο πάρκο και τα οποία πληρώθηκαν ακριβά, τόνισε, αυτά πρέπει να προστατευθούν. Είναι ξεκάθαρα υπέρ της τοποθέτησης των καμερών και αυτά τα ψευτοδημοκρατικά διλλήματα που μπαίνουν από τους «προοδευτικούς», δεν σημαίνουν τίποτε, γιατί όταν γίνονται κάποια εγκλήματα, όλοι σε αυτές τις κάμερες προστρέχουν.
Μιλώντας για την χρηματοδότηση του δήμου, ανέφερε ότι θα πρέπει η δημοτική αρχή να διαχειριστεί την κατάσταση ούτος ώστε να περισσέψουν πόροι. Μάλιστα έκανε αναφορά στο περίσσευμα των πέντε εκατομμυρίων που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή τα οποία επιτρέπουν στον δήμο να κάνει σπατάλες και πού σίγουρα αν δεν κάνει κάτι, θα τελειώσουν. Ανέφερε χαρακτηριστικά το κυνοκομείο που είναι ότι είναι δείγμα σπατάλης. «Χαλάνε λεφτά σε θεάματα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Φτάνει με τα μεγάλα έργα. Είναι καιρός η δημοτική αρχή να επιστρέψει στα μικρά έργα που στηρίζουν την καθημερινότητα του Ξανθιώτη».
Μιλώντας για την καθαριότητα και κυρίως για την ανακύκλωση εξέφρασε την λύπη του γιατί η πραγματικότητα λέει ότι ήταν ένα φιάσκο και μία πολιτική φιέστα. Λείπει η ενημέρωση από τους πολίτες και δεν γίνεται καμία απολύτως προσπάθεια να περάσει αυτό στα σχολεία.
Όσο για τα αδέσποτα, προκάλεσε σε συζήτηση τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Φερντούν σε μία ζωντανή συζήτηση τονίζοντας ότι αυτό που γίνεται με τα αδέσποτα δεν αναφέρετε σε κανέναν νόμο και λείπει η διάθεση να δουλέψει η δημοτική αρχή για το κοινό καλό.
Τέλος, θέλοντας να τονίσει την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής είπε ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε 9 μήνες διακυβέρνησης, να έχουν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο 15 τροποποιήσεις του προϋπολογισμού.