Μετά την επιστολή παραίτησης του Θ. Ξυνίδη, συνομιλήσαμε με με Ξανθιώτες και πολιτικά πρόσωπα της Ξάνθης  και αυτό που καταγράψαμε μας έβαλε σε σκέψεις.

Η πρώτη αντίδραση που καταγράψαμε από το πολιτικό προσωπικό της Ξάνθης αλλά και από του Ξανθιώτες είναι ότι όλοι εκτιμούσαν το προσφερόμενο έργο του Θ. Ξυνίδη αλλά, όλοι τον κράτησαν στην αντιπολίτευση 23 συναπτά έτη.

Να πάμε πρώτα στους πολιτικούς της Ξάνθης (αυτοδιοικητικούς) και συνοδοιπόρους του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενώ όλοι είπαν τα καλλίτερα λόγια για τον Θ. Ξυνίδη, και εκθείασαν την πολιτική, επαγγελματική και γνωστική του επάρκεια, ελάχιστοι έως κανένας, δεν στήριξε τις θέσεις του, σχεδόν σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μερικοί μάλιστα όχι μόνο δεν ασπάσθηκαν της τεκμηριωμένες, κατά την ομολογία τους,  θέσεις του αλλά τις πολέμησαν.

Να πάμε στους Ξανθιώτες που συναντήσαμε στο δρόμο, στα καφέ και σε άλλους χώρους. Είπαν τα καλλίτερα λόγια  και τον κατέταξαν μεταξύ των ποιο σοβαρών πολιτικών που πέρασαν από την Ξάνθη. 23 χρόνια τον άφησαν στην αντιπολίτευση.

Μετά είναι να μην είναι θυμωμένος με τους Ξανθιώτες ψηφοφόρους; Όπου μεγάλος αριθμός αυτών, επικρίνει από τον καφενέ τα τεκταινόμενα αλλά δεν ξέρει κατά πού πέφτει η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίως δεν γνωρίζει ποιος από το τοπικό συμβούλιο θα τον φέρει σε επαφή με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να λυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα που υπάρχει στην γειτονιά ή να κάνει κάποια πρόταση στην δημοτική αρχή για να καλυτερεύσει η ποιότητα ζωής στην γειτονιά του ή στην πόλη του και όσοι, ελάχιστοι συμπολίτες μας έχουν το σθένος ή την διάθεση να προτείνουν, να προσφέρουν ή να πράξουν κάτι, τότε από τους “ενεργούς” δημότες των καφέ, αυτός  λοιδορείτε.

Άρα ενώ στο πρόσωπο του Θ. Ξυνίδη έβλεπαν έναν πολιτικό ο οποίος ήθελε να προσφέρει στην πόλη γνωρίζοντας τον τρόπο, τον άφησαν 23 χρόνια στην αντιπολίτευση.

Μετά οι Ξανθιώτες να μην κάθονται στον καφενέ και απλώς να γκρινιάζουν.

Με  τον τρόπο και τα κριτήρια που ψηφίζουν, αυτοί τους αξίζουν και όχι μόνο στα δημοτικά πράγματα.