Viral στο ίντερνετ η αμάθεια και η ελαφρότητα που έχουν οι ψηφοφόροι για σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλων τους.

Την ώρα που οι Άγγλοι φαίνονται μετανιωμένοι για την απόφαση τους να βγουν από την Ε.Ε. στην Ελλάδα της ανωριμότητας ο Τσίπρας σκέφτεται να ψηφίζουν και οι 17χρονοι.

Τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα η Ε.Ε. δεν φρόντισε να δώσει στους Ευρωπαίους πολίτες να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται και τι είναι όλο αυτό το οικονομικό οικοδόμημα που ναι μεν κάνει την καθημερινότητα μας ποιο δύσκολη αλλά στόχος δεν είναι να βγει κάποιος από την Ε.Ε. αλλά να γίνει καλύτερη.

Α.Π.

Το Brexit έχει σοκάρει όλη την Ευρώπη αλλά οι πρώτες του επιπτώσεις άρχισαν ήδη να φαίνονται στην νεολαία της Αγγλίας. Ανησυχίες και διαφωνίες για το αν θα πρέπει να ψηφίσουν Παραμονή ή Έξω και πάντα με την ανάλογη σοβαρή, στιβαρή επιχειρηματολογία. Όπως της κοπέλας που έχει γίνει viral στο ίντερνετ η οποία αποφάσισε να ψηφίσει EΞΩ, και εξηγεί στο αγόρι της το γιατί. Φαίνεται πάντως να έχει ένα θεματάκι στο να κατανοήσει τον όρο Ευρωπαική Ένωση και τον όρο referendum, δηλαδή δημοψήφισμα.

Στην συνέχεια η συμπαθητική κοπέλα επιχειρηματολογεί για το ΕΞΩ λέγοντας πως δεν θα χρειάζεται να παρακολουθεί αγώνες του Euro πλέον!

Σε άλλο σημείο της σχετικής επιχειρηματολογίας υπέρ της εξόδου διαπιστώνουμε πως η Αγγλία διαθέτει τις καλύτερες κότες, με τα καλύτερα αυγά, που μάλιστα τα τηγανίζεις δίχως να σπάσει το κέλυφος τους!

Ωστόσο το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος. Στο μυαλό της νεαράς η έξοδος από την Ε.Ε. ισοδυναμεί με εγκλεισμό στο Βορειοκορεατικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν όπου απαγορεύεται να μπεις αλλά και να βγεις!