Όπως μάθαμε και σήμερα ο Άγγελος Μπεμπεκίδης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης βρέθηκε στην Αθήνα για την τριμερή που θα γινόταν για τους νέους απολυμένους της γαλακτοβιομηχανίας Ροδόπης.
Είναι τόσα πολλά τα βάσανα και οι απολύσεις εργαζομένων από τις λίγες εταιρίες που έμειναν, που την διαδρομή Αθήνα Ξάνθη πλέον ο πρόεδρος, την κάνει τόσο τακτικά που θυμίζει διαδρομή από το ΕΥΚ ως την Κεντρική πλατεία.
Βέβαια όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε σε λίγο καιρό το Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης θα πάψει να έχει ρόλο αφού όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς, οι λίγες επιχειρήσεις που έμειναν θα διώξουν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους που έχουν και ή που θα κλείσουν ή που θα πάρουν των ομματίων τους.
Δεν ξέρουμε αν μέσα στον σχεδιασμό της εν λόγω γαλακτοκομικής επιχείρησης που απολύει «ακριβά» χέρια των 800 ευρώ και προσλαμβάνει φτηνά των 480, μιας και παρουσιάζει, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές κέρδη, να φύγει ή να μείνει.
Μάλλον έχει χαθεί το μέτρο και ο ορισμός της κερδοφορίας για να είναι ικανοποιητική, πρέπει να αγγίξει την υπερκερδοφορία. Αυτό, το λιγότερο, απέναντι σε μία κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία είναι ανήθικο.
Βέβαια ο ρόλος του κράτους είναι να βάζει τους κανόνες και εδώ είναι το ζητούμενο. Όχι οι κανόνες, αλλά η ύπαρξη του κράτους που εδώ και μία πενταετία ξέχασε τους πολίτες του.