Έχει δίκιο ο κ. Χατζηγγενέ. Με λόγια τα παιδιά των καπνοπαραγωγών στα Πομακοχώρια, δεν χορταίνουν με λόγια και υποσχέσεις για αποζημίωση στην μειωμένη παραγωγή λόγω ασθενειών του καπνού όμως, οι καπνοπαραγωγοί πάντοτε αδικούνταν από την πολιτεία και πάντοτε λάμβαναν μόνο υποσχέσεις ότι θα αποζημιωθούν οι κόποι τους από το κράτος που είναι υποχρεωμένο να προστατεύει τους πολίτες του και ειδικά αυτούς που σπέρνουν και θερίζουν κόντρα στις καιρικές συνθήκες.

Με λίγα λόγια, καλό το ενδιαφέρων του κ. Χατζηγγενέ εν όψη εκλογών όμως πρόπερσι παραδείγματος χάριν δεν ακούσαμε ή δεν διαβάσαμε κάποια αντίστοιχη ανακοίνωση όχι μόνο από τον κ. Χατζηγγενέ αλλά από κανέναν.

Και μιας και μιλάμε για αποζημιώσεις φτωχών ανθρώπων που είναι ο βουλευτής της μειονότητας ο κ. Ζειμπέκ;

Που είναι οι υπηρεσίες του ΟΓΑ στον δήμο Μύκης;

Τέλος που είναι ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Καπζά;

Γιατί δεν παίρνουν θέση;

Μήπως επειδή ο κ. Χαρζηγγενέ που ασχολείται με το θέμα δεν προέρχεται από την «προοδευτική» μεριά του πολιτικού τόξου;

Προφανώς δεν κατάλαβαν όλοι όσοι προσπαθούν να «κλέψουν» την ψήφο του καπνοκαλλιεργητή στα Πομακοχώρια ότι πρώτα πρέπει να τον κρατήσουν χορτάτο αποζημιώνοντας τον στην ώρα του και μετά να του ζητήσουν την ψήφο.

Εκτός αν πιστεύουν οι κυβερνητικοί παράγοντες πώς κρατώντας νηστικούς τους καπνοπαραγωγούς και απελπισμένους, θα τους ψηφίσουν.

Ο καπνοπαραγωγός όμως δεν μπορεί να ταΐσει το παιδί του ούτε στην μια περίπτωση ούτε στην άλλη. Θέλει να νοιώθει ότι η πολιτεία είναι στο πλευρό της όταν έρχεται η «στραβή».