Σοβαρό πλήγμα δέχεται η αστυνομία της Ξάνθης με τις συνεχείς καταγγελίες για πολύ μεγάλη ηχορύπανση που πηγάζει μεν από το κέφι των Δροσεριτών αλλά, ενοχλεί «τα μάλα» όπως λέει και ο συμπαθέστατος ηθοποιός Χ. Ρώμας.

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι Ξανθιώτες είναι γιατί, ενώ η Αστυνομία της Ξάνθης, μία από τις καλλίτερες αστυνομίες της Χώρας «κουτσαίνει» σε αυτό το διαχρονικό πρόβλημα;

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορείς με το προσωπικό που έχεις στο δρόμο και που δεν ξεπερνά όλους μαζί τα 15-20 άτομα να κάνεις «ζάπι» ένα τσούρμο μεθυσμένων και μαστουρωμένων συμπολιτών μας όμως και η αίσθηση ότι έχει δημιουργηθεί άβατο τύπου Εξαρχείων δεν στέκει σε μία φιλειρηνική πόλη.

Αυτό που καταγράφεται από τους πολίτες και συζητείται έντονα στους χώρους συνάθροισης των Ξανθιωτών είναι μήπως υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις από υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης, λόγω του γεγονότος ότι είναι ομόθρησκοι, να τους δίνεται η σχετική ασυλία.

Σαφώς και δεν μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο όμως, η αδράνεια της αστυνομίας της Ξάνθης για αυτό, σύμφωνα με πολλούς Ξανθιώτες,  το σοβαρό ζήτημα, τους  κάνει  να αναρωτιούνται για το τι ακριβώς είναι αυτό που εμποδίζει την αστυνομία να επιβάλλει την τάξη.