Επισκεφτήκαμε το 3ήμερο του δεκαπενταύγουστου τον χώρο συγκέντρωσης των οχημάτων που δουλεύουν για τον ΤΑΠ στην περιοχή του Κοπτερού ο οποίος ΤΑΠ ήδη έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του στην Ροδόπη και Ξάνθη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο έχουν μείνει μόνο τα σημεία τα οποία συναντώνται με δρόμους όπως το σημείο με το Κοπτερό και δεν είναι στις προθέσεις τους να σπάσουν την άσφαλτο.

Όπως μας εξήγησε ο υπεύθυνος, η εταιρεία δεν διαταράσσει το περιβάλλον και τις εργασίες αυτού του είδους τις κάνει υπόγεια, αναφέροντας συγκεκριμένα την σύνδεση του αγωγού στον ποταμό Λίσο του νομού Ροδόπης.

Η εταιρεία πέρασε τον αγωγό 25 μέτρα κάτω από την κοίτη του ποταμού για να είναι σίγουρη ότι δεν θα γίνει ζημιά. Μάλιστα όταν μας εξήγησε τις εργασίες ασφαλών συνδέσεων, μονώσεων και κολλήσεων του αγωγού στην όλη διαδικασία προηγείται η ασφαλής μεταφορά του αερίου ενώ το κόστος προεργασίας είναι τεράστιο.

Είναι τόσο μεγάλη η προεργασία πριν θαφτεί στο χώμα ο αγωγός, που πραγματικά θέλει να έχει κάποιος την κατάλληλη τεχνογνωσία για να το πετύχει και όπως μας διαβεβαίωσαν η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μία από τις πολύ λίγες στον κόσμο που την διαθέτει.

Ο αριθμός των εργαζομένων και τεχνιτών από τις γύρω περιοχές είναι μεγάλος όπως μας λέει ο υπεύθυνος. Πολλοί μάλιστα τεχνίτες ακολουθούν την εταιρεία και σε άλλες περιοχές της Χώρας αλλά και του κόσμου.

Σημασία έχει έργα τέτοιου μεγέθους να αφήνουν στον τόπο κέρδη και αυτό βέβαια εξαρτάτε και από την εκάστοτε κυβέρνηση που κλείνει αυτού του είδους τις συμφωνίες.