Δεν περιμέναμε να αντιδράσει άμεσα ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, όταν χθες το απόγευμα επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποιο σημείο της πόλης αναφέρετε  το ρεπορτάζ που κοινοποιήσαμε στην XanthtiTimes.gr και μέσα στο κείμενο μας, μετά από παράκληση της γειτονιάς, ζητήσαμε  την παρέμβαση του νέου αντιδημάρχου καθαριότητας.

Σήμερα ο ίδιος δήμαρχος μας πληροφόρησε ότι η αντιδημαρχία καθαριότητας και προσωπικά ο αντιδήμαρχος Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης παρενέβη στο οικόπεδο που ο ιδιοκτήτης του είναι άγνωστος και το καθάρισε τον χώρο,  και έτσι  μία υγειονομική βόμβα εξαλείφθηκε από τον δήμο Ξάνθης.

Η γειτονιά βέβαια, ζητά από τον δήμο, αν έχει την δυνατότητα, με δεδομένο πάντοτε ότι ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρετε, να βάλλει ένα συρματόπλεγμα πέντε μέτρα όλα κιόλα πίσω από τους κάδους απορριμμάτων, γιατί δυστυχώς παρατηρείτε το φαινόμενο οι κάδοι να είναι άδειοι και ο περιβάλλον χώρος γεμάτος σκουπίδια, για να μην πηγαίνουν και ρίχνουν τα απορρίμματα τους, μέσα στο οικόπεδο προκειμένου να μην ξαναδημιουργηθεί η εστία μόλυνσης.

Όσο για τους λαχανόκηπους στο τένις, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος αυτοί υφίστανται και μιας και ξεμπλοκάρισε το θέμα του 4ου Λυκείου, απελευθερώνεται ο χώρος για την επέκταση του όπου ακόμη περισσότεροι αδύναμοι συμπολίτες μας θα μπορέσουν να τον αξιοποιήσουν καλλιεργώντας λαχανικά για τις προσωπικές τους ανάγκες.

Προς το παρών ανέφερε ο κ. Δημαρχόπουλος,  δεν υπάρχουν σκέψεις περιφερειακά του δήμου να δημιουργηθούν άλλοι λαχανόκηποι και αναζητούνται δημοτικοί  χώρους μέσα στον ιστό της πόλης για αυτόν τον σκοπό.