ΑΓΓΑΘΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΑ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Οι «μαθητές» δημοτικοί σύμβουλοι, ο δάσκαλος δήμαρχος και η βαθμολογία, αναβάθμιση

Αλλάζουν τα προεδρεία και τα μέλη των επιτροπών στον δήμο της Ξάνθης. Όλοι περιμένουν με αγωνία πώς θα βαθμολογήσει τους «μαθητές» του δημοτικούς συμβούλους, ο «δάσκαλος» δήμαρχος και με ποια κριτήρια.

Όπως δείχνουν τα πράγματα  ο δήμαρχος θα επιβραβεύσει τους καλούς «μαθητές» και θα αποφασίσει ποιους θα αφήσει στον πάγκο, ποιους θα βγάλει μπροστά γιατί σε λίγο «αρχίζει το ματς». Οι εκλογές είναι μια ανάσα δρόμος.

Μην ξεχνούμε ότι φυσιολογικά, το  σχήμα που θα αποφασίσει ο δήμαρχος θα τον οδηγήσει στην κάλπη. Άρα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του όλους τους σταθερούς αλλά και τους αστάθμητους παράγοντες.

Για να μην μιλάει και να κρατάει κλειστό το στόμα του σαν σφίγγα, σίγουρα τα μετράει όλα.

Τώρα κάποιοι μου λένε ότι για πολλούς και διαφόρους λόγους, θα ενεργοποιήσει τον Τσέπελη. Θα το κάνει; Μην ξεχνούμε ότι θα πρέπει να μπει στην διαδικασία για να ανοίξει και τον δρόμο στην κ. Πυρνάρη η οποία μαζί με τον κ. Τσέπελη και αρκετούς ακόμη, είναι η αντιπολίτευση της συμπολίτευσης. Θα λάβει υπ όψη του ο δήμαρχος συμπεριφορές των συνεργατών και συμβούλων του; Ποια θα είναι τα κριτήρια του; Θα τιμηθούν οι καλοί «μαθητές» ή όχι;

Με τον Μούρκα κανένας δεν ξέρει τι θα κάνει και κανένας δεν ξέρει ακριβώς σε ποιο σημείο είναι οι σχέσεις του δημάρχου με τον τεχνικό του εντεταλμένο. Εμένα μου θυμίζει σχέση αγάπης και μίσους ή το αντίθετο.

Οι ίδιοι λένε ότι αγαπιούνται.  Αυτό θα δείξει. Θα τον αξιοποιήσει στις Τεχνικές Υπηρεσίες;

Ο δήμαρχος δείχνει ικανοποιημένος με τον Θωμά Ηλιάδη. Θα  κρατήσει τον νυν αντιδήμαρχο και για την επόμενη θητεία;

Ο Γιάννης Δρεμσίζης όπως δείχνουν τα πράγματα ήταν από του πολύ καλούς μαθητές του δασκάλου –  δημάρχου.

Θα τον επιβραβεύσει κρατώντας και άλλο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου; Η δικηγόρος κ. Παρτσαλίδου πάντως, που όλοι λένε ότι προαλείφετε για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, λέει ότι ο δήμαρχος δεν της το πρότεινε.

Ο Μ. Λομβαρδέας φάνηκε καλός μαθητής όλο αυτό το διάστημα. Ο δήμαρχος τον τίμησε και με το παραπάνω. Στην λογική των δηλώσεων του δημάρχου όμως, ότι θα πρέπει να δοκιμαστούν όλοι οι δημοτικοί του σύμβουλοι, μάλλον  αυτός και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Μπόζ Ραμαδάν, ο οποίος σε γενικές γραμμές θεωρείτε πετυχημένος, μάλλον, θα πρέπει να αντικατασταθεί για να έρθουν οι νεότεροι.

Για τον Α. Κυριακίδη μάλλον δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης γιατί ανέλαβε τα καθήκοντα του πρόσφατα.

Είναι ακόμη στελέχη τα οποία για κάποιον λόγο είναι αναξιοποίητα όπως ο Τριανταφυλλίφης, η Γκιρτζίκη που σίγουρα θα επηρεάσουν την κρίση του δημάρχου επιρροές και «πολιτικά περιβάλλοντα».

Ας ελπίσουμε ότι ο δήμαρχος πρώτα θα σκεφτεί το καλό της πόλης και θα δώσει να καταλάβουν οι στενοί του συνεργάτες ότι τους τιμά όχι για να ξοφλήσει κάποιο γραμμάτιο, αλλά γιατί πρέπει να νοιαστούν για την πόλη.

Σε γενικές γραμμές μπορεί τα δύο τελευταία χρόνια να είδαμε τους συνεργάτες του δημάρχου σαν καλούς μαθητές, υπάκουους διαχειριστές της όλης κατάστασης, όμως δεν είδαμε την διαφορά, δεν είδαμε το κάτι παραπάνω.

Ελπίζουν όλοι όσοι νοιάζονται για το καλό της πόλης, ότι ο ανασχηματισμός θα δώσει πρωτίστως διαφορετικό αέρα στην πόλη και δευτερευόντως προεκλογικό.