Από τα γραφεία της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν εθνικιστικοί κύκλοι της μειονότητας και υποστηρικτές της ΤΕΞ.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει την χρήση του όρου «τουρκική» στο εν λόγω σωματείο, μια απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Τουρκία όσο και σε κύκλους που πρόσκεινται στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε κάλεσμα για συμμετοχή σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Δικαιοσύνη για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης», «Η ΤΕΞ δεν είναι απειλή» και «Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ».

Ανάμεσα στους διαδηλωτές οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου καθώς και οι Δήμαρχοι Ιάσμου και Αρριανών, Οντέρ Μουμίν και Αμέτ Ριτβάν αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή υπήρξε κάλεσμα από τον Σύλλογο Φλόγα Ελληνισμού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην «καταπίεση του ψευτομουφτή και του προξενείου στους Έλληνες Μουσουλμάνους».

Πληροφορίες – φωτογραφίες: xanthinea.gr