ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

Όπως δείχνει η συμπεριφορά της Άγκυρας η οποία έχει «σκυλιάσει» γιατί δεν μπορεί στην Θράκη να χειραγωγήσει τους πομάκους τους ΡΩΜΑ και το μεγαλύτερο κομμάτι των Τουρκογεννών οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν την ζωή της οικογένειας καλύτερη, την φέρνει μπροστά σε ενέργειες οι οποίες τουλάχιστον δείχνουν ότι χάνεται το παιγνίδι στην Θράκη. Ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται πλέον ότι ή πρέπει να αυξήσει τον προϋπολογισμό ή να αλλάξει κεφαλές στην μειονότητα της Θράκης λησμονώντας προφανώς ότι αυτοί οι άνθρωποι με τα χρήματα του Τουρκικού ΥΠΕΞ απλώς στοχοποιούνται  και αυτή η πίεση και τα διλήμματα  φαίνονται από την συχνή πυκνή «ιδιωτική» παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών και υπουργών της γείτονος στην Θράκη.

Διαφορετικά ο Ερντογάν γιατί να στέλνει κάθε λίγο και λιγάκι τους υπουργούς του στην Θράκη αν όλα ήταν μέλι γάλα στην εξωτερική διεισδυτική του πολιτική στην Θράκη;

Άλλωστε η Άγκυρα έχει να παλαίψει έναν κόσμο που ζει και δημιουργεί στην Θράκη σε αντίθεση με την Χώρα του όπου κυριαρχεί η τυραννία και η φτώχια.

Η Άγκυρα έχει αντιληφθεί ότι όσο χρηματοδοτεί και μοιράζει «μεροκάματο» στους εγκάθετούς της, θα προσπαθεί να έχει τα αποτελέσματα που επιδιώκει για μία διχοτόμηση τύπου Κοσσόβου ή ακόμη και Κύπρου στην ακραία έκφανση της εξωτερικής της πολιτικής και εδώ είναι το λεπτό σημείο.

Η συχνή πυκνή παρουσία των υψηλόβαθμων στελεχών του Ερντογάν στην Θράκη έχει να κάνει, πιστεύουμε, με την διαχείριση των κονδυλίων του ΥΠΕΞ και τα αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης.

Όμως το αποτέλεσμα από ότι έδειξε και προχθεσινή «μεγαλειώδης» μάζωξη για την Παλαιστίνη κάθε άλλο παρά δικαιολογεί τον πακτωλό των χρημάτων που σκορπάει η Άγκυρα στην Θράκη.

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ήταν οι «γνωστοί άγνωστοι» υπάλληλοι του ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Είναι οι μειονοτικοί οι οποίοι έναντι αμοιβής προσπαθούν να διεμβολίσουν την ειρηνική συνύπαρξη των Ξανθιωτών ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά πιστεύω του καθένα.

Είναι βέβαιο ότι μετά και την επίσκεψη του Τσαβούσογλου στην Θράκη θα γίνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εδώ πληρωμένων εγκάθετων της Άγκυρας και είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα θα είναι πενιχρά.

Και είναι πενιχρά τα αποτελέσματα γιατι κανένας δεν πιστεύει ότι ο Ερντογάν αν έρθει η ώρα της «απελευθέρωσης» θα τους συμπεριφερθεί όπως η Ελληνική Πολιτεία.

Απλά αυτό το status εξυπηρετεί και τα σχέδια των μωρών φιλόφοξων πολιτικών ανεξάρτητα από το ποιο Θεό ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ.

Άλλωστε ο μόνος Θεός των πολιτικών ανεξαρτήτου χρώμματος και κόμματος είναι η εξουσία και το χρήμα.

Αυτό οι πολίτες της Θράκης το γνωρίζουν είτε είναι Χριστιανοί είτε Μουσουλμάνοι.

Είναι βέβαιο ότι ο Τσαβούσογλου που θα επισκεφθεί την Θράκη «ιδιωτικά» θα μιλήσει με όλους τους πράκτορές του και θα έχει μία σαφή εικόνα.

Η ΣΥΜΕΠΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ένα άλλο δείγμα ότι η Τουρκία χάνει την δυνατότητα να προσεταιριστεί μεγάλο αριθμό της μειονότητας στην Θράκη είναι η στάση της Ελλάδος και η δήλωση της κ. Πελώνη στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην απέναντι πλευρά λέγοντας τους στην ουσία ότι όσο μαύρο χρήμα και αν διακινήσετε στην Θράκη απλά θα αγοράζεται τις «υπηρεσίες» κάποιων ανθρώπων, Ελλήνων Πολιτών.

Αυτή η στάση της Αθήνας εκτιμούμε ότι είναι η καλύτερη πληρωμή στα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας στην Θράκη.

Το μίσος που προσπαθούν να σπείρουν τα εδώ καλοπληρωμένα «τσανάκια» της Άγκυρας δεν περνάει γιατί απλούστατα οι Έλληνες Πολίτες απολαμβάνουν αυτό που δεν μπορούν να απολαύσουν οι Τούρκοι Πολίτες στην Τουρκία. Την δημοκρατία, την ισονομία και φυσικά την ισοπολιτεία.

Οι Έλληνες Θρακιώτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα μπορεί να έχουν πάρει με επιδότηση από το Τουρκικό Προξενείο δορυφορικές κεραίες – όχι όλοι – για να βλέπουν την Τουρκική Προπαγανδιστική ειδησεογραφία όμως δυστυχώς για τον δικτάτορα Ερντογάν και τους υπουργούς του, ζούνε σε μία δημοκρατική χώρα.