Φταίνε οι … γιαγιάδες στον δήμο Ξάνθης. Γιαγιά εμποδίζει τον δήμο να στρώσει με χαλίκι τον δρόμο

 

Και ξαφνικά «τσούπ» και ξεπετάχτηκε άλλη μία γιαγιά στην Ξάνθη η οποία εμποδίζει τον Θωμά Ηλιάδη Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για λίγες μέρες ακόμη, να στρώσει τον δρόμο με χαλίκι να περνά ο κόσμος και να πηγαίνει στο σπίτι του. https://www.xanthitimes.gr/2019/08/05/rixte-ligo-3a-se-ayton-ton-dromo-konteyoyn-na-ginoyn-kolymvites-oi-geitones/

Με αφορμή το χθεσινό μας άρθρο επικοινώνησε μαζί μας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης και σε επιθετικό ύφος απαίτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να γράψουμε ότι στο θέμα του δρόμου που αναφέρουμε στο άρθρο μας, δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά μία … γιαγιά που ισχυρίζεται ότι ο δρόμος είναι ιδιοκτησία της.

Αφού υπενθυμίσαμε στον αντιδήμαρχο ότι μιλάει σε δημοσιογράφο και όχι σε αντίπαλο μέσα στο ρινγκ, ζητήσαμε να πληροφορηθούμε από τον ίδιο για ποιο λόγο δεν στρώνεται λίγο χαλίκι στον στενό δρόμο αναγκάζοντας τους γείτονες, προκειμένου να πάνε στα σπίτια τους, να περνούν μέσα από λασπόνερα κάθε φορά που βρέχει και σε μόνιμη βάση τον χειμώνα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ανέφερε ότι όσες φορές πήγε να στρώσει τον δρόμο με χαλίκι – για να είμαστε ειλικρινής τον πιστεύουμε γιατί σε όλη την διάρκεια της θητείας του έχει αποδείξει ότι δουλεύει και ουδεμία σχέση έχει με τους υπόλοιπους συναδέλφους που εδώ και πέντε χρόνια «πετούν αετό» και δεν ασχολούνται με τα προβλήματα της Ξάνθης – βγήκε μία γιαγιά και του είπε ότι ο δρόμος είναι ιδιοκτησία της και ότι απαγορεύει να στρώσει χαλίκι.

Αφού του ζητήσαμε στοιχεία από την πολεοδομία σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας του εν λόγου δρόμου, δεσμεύτηκε στην τηλεφωνική μας επαφή να επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Στην δεύτερη τηλεφωνική του επαφή μαζί μας ανέφερε ότι η … γιαγιά έχει δικαστική απόφαση που λέει ότι ο δρόμος ανήκει στην ίδια και δεσμεύτηκε ότι θα την παρουσιάσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Συμπέρασμα πρώτον: Κατά δήλωση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση γιατί η γιαγιά επικαλείται ότι είναι ιδιοκτήτρια του δρόμου, μεταξύ μας και εμείς σε αυτην την λογική επικαλεστήκαμε την ιδιοκτησία μας επί της κεντρικής πλατείας αλλά έβαλε τα γέλια …

Συμπέρασμα δεύτερον: Η συμπεριφορά των πολιτικών αν ο δημοσιογράφος  γράψει  κάτι μη αρεστό, γίνεται άκρος επιθετική με κίνδυνο να λυθεί η όποια διαφορά αλλά … μεσαίωνα.

Τέλος, συμπέρασμα τρίτον, πολλές γιαγιάδες μαζεύονται στο πολιτικό προσκήνιο. Ας θυμηθούμε μερικές.

Μία είναι η γιαγιά του Δημαρχόπουλου μόλις πρωτοεκλέχτηκε και του είπε παιδί μου προχώρα να σώσεις την Ξάνθη.

Μετά ακούσαμε για μία γιαγιά που είχε σχέση με τον Μ. Φανουράκη και ανέδειξαν κατά κόρον τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τέλος είναι οι γιαγιά του Θ. Ηλιάδη που δεν αφήνει τον δήμο Ξάνθης να μην στρώνει με χαλίκι τους δρόμους της πόλης.

Μήπως μαζεύτηκαν πολλές γιαγιάδες τελικά στον Δήμο της Ξάνθης;

Όμως όπως και να έχει το θέμα, στην περίπτωση του Θωμά Ηλιάδη, του οποίου την θετική παρουσία στον τομέα του ουδείς αμφισβητεί θα περιμένουμε για χάρη της ενημέρωσης των συνδημοτών μας, αντίγραφο της δικαστικής απόφασης που να λέει ότι ο εν λόγο δρόμος είναι ιδιόκτητος.

Διαφορετικά θα γίνει καθεστώς στον δήμο της Ξάνθης η κάθε επίκληση του δημότη να σταματά τα έργα προς όφελος των δημοτών της Ξάνθης

Αν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Ηλιάδης,  παρακαλείται ο επόμενος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών που ο Μ. Τσέπελης θα ορίσει, να επιλυφθεί του θέματος και να δώσει λύση στην ασχήμια που παρουσιάζει ο δρόμος.