32 δις από την Ε.Ε. για να μην βάλουμε βέτο στην σύνοδο κορυφής;

Από την πρώτη στιγμή που υπογράφηκε η συμφωνία της ΑΟΖ με την Αίγυπτο ήταν φως φανάρι ότι αυτή έμπαζε και σίγουρα δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτο το γεγονός ο Ερντογάν. Με την συμφωνία και μόνο η Αίγυπτος και η Ελλάδα «γκριζάρισαν» περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην ουσία με αυτήν την συμφωνία δώσαμε αυτό που ήθελε ο Ερντογάν. Δηλαδή να κινηθεί σε μία γκρίζα ζώνη η οποία θα περιλάμβανε και λίγο Ρόδο, Λίγο Καστελόριζο και πάει λέγοντας.

Άλλωστε ο Ερντογάν με τις έρευνες του έφτασε κοντά στα 6 μίλια καταπατώντας το δικαίωμα της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια.

Για να μη δουλευόμαστε η Ρόδος «κόπηκε».

Σαφώς και η κυβέρνηση βλέποντας και κατανοώντας όλα αυτά περιορίζεται μέσω των μεγάλων καναλιών να μας λέει μην ανησυχείτε όλα βαίνουν καλώς.

Δυστυχώς για την Ελλάδα η μία σύνοδος κορυφής διαδέχεται την άλλη και το βέτο ως μοναδικό όπλο απέναντι στην Γερμανία θυμίζει κάρβουνο ή «άνθρακες ο θησαυρός».

Το βέτο μπορεί να δημιουργούσε μπελάδες στην Ελλάδα όμως κάποιοι «ευρωπαϊκοί τσαμπουκάδες» θα μαζεύονταν.

Ίσως η κυβέρνηση δεν τόλμησε να βάλλει βέτο γιατί είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε μετά να διαχειριστεί τις απειλές στο οικονομικό κομμάτι που είναι επίσης βέβαιο ότι θα δέχονταν από την Γερμανία και τους δορυφόρους της και αυτό επιβεβαιώνεται από τον Γεραπετρίτη στην συζήτηση του προϋπολογισμού που είπε επί λέξει. “αντί να συζητάμε γιατί δεν πήραμε τις κυρώσεις, θα πρέπει να συζητάμε το πως πήραμε 32 δις από την Ε.Ε.”.

Να υποθέσει κανείς ότι το γόητρο της Ελλάδος που κάθε μέρα πνίγει ο Ερντογάν στην Μεσόγειο κοστολογείτε 32 δις ευρώ;