«ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ» Μονοπάτι που οδηγεί από την γεύση στην απόλαυση

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την ταβέρνα το «πέρασμα» και για τον Νίκο Κουτσομιχάλη που έχει την ευθύνη της επιχείρησης εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Έχουμε γράψει για το άριστο περιβάλλον μέσα στον κυρίως χώρο της ταβέρνας και στο αίθριο. Ένα περιβάλλον φροντισμένο, δομημένο έτσι που να σε οδηγεί στην χαλάρωση.

Η οδός Ικονίου στο νούμερο 16 και η Λυκούργου Θρακός είναι ένα ήρεμο σημείο που βλέπει στο πάρκο του Μ. Αλεξάνδρου που είναι καταπράσινο και τα παιδάκια που παίζουν δίνουν μία νότα αισιοδοξίας στον πελάτη που κάθεται στο αίθριο ή στην κυρίως αίθουσα για να απολαύσει το μενού του καταστήματος.

Την εικόνα συμπληρώνει ο Νίκος Κουτσομιχάλης, με την πραότητα και την γνώση πώς να κάνει τον πελάτη – επισκέπτη να νοιώσει άνετα, σαν στο σπίτι του.

Το προσωπικό της ταβέρνας ευγενέστατο, γνωρίζει την δουλειά του καθώς επίσης γνωρίζει πώς να δώσει στρωμένη την παραγγελία στην κουζίνα.

Η καθαριότητα και οι συνθήκες υγιεινής συμπληρώνουν την εικόνα της ταβέρνας «το πέρασμα» που κάθε μέρα υποδέχεται τους φίλους – πελάτες, οι οποίοι μέσα στο φιλικό κλίμα εδώ και δεκαετίες απολαμβάνουν τα εδέσματα του καταστήματος.

Ποιο πάνω γράψαμε για την εξωτερική εμφάνιση της ταβέρνας, όπου πραγματικά είναι ένας χώρος που σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη στιγμή.

Από την πρώτη στιγμή που θα μπει ο πελάτης μέσα στον χώρο του μαγαζιού, όλη η φιλική ατμόσφαιρα γίνεται κομμάτι του εαυτού του και αυτή η αύρα που αποπνέει ο χώρος του μαγαζιού από όλα όσα ποιο πάνω  περιγράψαμε προϊδεάζουν τον πελάτη για το μενού και τα πιάτα που θα δοκιμάσουν.

Πολύ καλά όσα ποιο πάνω περιγράψαμε αλλά ο πελάτης – επισκέπτης πηγαίνει στην ταβέρνα «το Πέρασμα» για φαγητό. Πάει εκεί για να απολαύσει τα πλούσια – στην κυριολεξία – εδέσματα του πλημμυρισμένα από  γεύση και άριστη μαγειρική.

Δεν γνωρίζω αν πρέπει να παραμείνω στις γεύσεις και στα είδη που σερβίρει η ταβέρνα «Το Πέρασμα» ή απλά να αφήσω τον πελάτη – επισκέπτη της ταβέρνας – να γευτεί και να βγάλλει τα δικά του συμπεράσματα όμως δεν μπορώ να μην μπώ στον περιασμό για να γράψω για τα ψητά κρέατα στην σχάρα, για τα θαλασσινά του, κυρίως όμως για το μαγειρευτό κυνήγι του και τα ορεκτικά της ταβέρνας «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ».

ΑΠΛΑ πηγαίνετε, νοιώστε σαν στο σπίτι σας και απολαύστε εκείνες τις λιχουδιές όπου μεταξύ μας δύσκολα μπορεί κανείς να πετύχει όσο «μαέστρος» στην κουζίνα και αν είναι.

Όσο για τις τιμές … Δεν χρειάζεσθε να κουβαλάτε μαζί σας μία περιουσία για να απολαύσεται τις γεύσεις των εδεσμάτων που γίνονται απόλαυση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ