Γιατί αυτή η φωτογραφία

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Πιθανών πολύ θα αναρωτιέστε γιατί χρησιμοποιώ αυτήν την φωτογραφία σε άρθρα μου που κάνουν αναφορά στην παράταξη  ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ και που εικονίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Ξάνθης και τον συνυποψήφιο του Αλέξανδρο Καρακασίδη, όπου η παλάμη του ακουμπάει στο μέρος της καρδιάς του Πασχάλη Λύρατζη.

Ο λόγος είναι απλός.

Κρύβει μέσα της μία δύναμη ψυχής που σε καμία άλλη παράταξη δεν είδα, μπορεί λόγω ηλικίας, να μην βλέπω καλά, οπότε συγχωρέστε με.

Η εν λόγω φωτογραφία κρύβει δύναμη ψυχής γιατί.

Γιατί ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ και Ευρωβουλευτής με τους Ριζοσπάστες, Αλέξανδρος Καρακασίδης, μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, βρήκε το κουράγιο και την δύναμη ψυχής να ακολουθεί και να αγωνίζεται με μπροστάρη τον Πασχάλη Λύρατζη.

Γιατί απλούστατα ο υποψήφιος δήμαρχος εμπνέει εμπιστοσύνη όχι μόνο στα στελέχη της παράταξης του, αλλά και τους Ξανθιώτες όπως ο Αλέξανδρος Καρακασίδης, ο οποίος σηκώθηκε από το κρεβάτι του πόνου, για να συνδράμει με την παρουσία του στην προεκλογική προσπάθεια του Λύρατζη αλλά και στον μέσο Ξανθιώτη του αστικού ιστού που βλέπει μέρα με την μέρα, η πόλη του να κάνει βήματα προς τα πίσω και τα πρόσωπα που προορίζονται για μπροστάρηδες της, ο καθένας έχει την δική του «αμαρτωλή(;) – ανεπιτυχεί(;) πορεία- ιστορία».

Αυτός είναι ο Πασχάλης Λύρατζης και αυτός είναι ο λόγος που η Ξάνθη, κόντρα στα πολιτικά συστήματα που την διαφεντεύουν δεκαετίες τώρα, αναζητεί στο πρόσωπο του τον μπροστάρη που λείπει και χωρίς να τον συνοδεύει το «σύστημα» και ο πακτωλός χρημάτων των άλλων παρατάξεων, αυτός στέκει όρθιος και μαζί με Ξανθιώτες, όπως ο Αλέξανδρος Καρακασίδης, παλεύει.

Αυτός είναι ο λόγος που  η φωτογραφία των δύο ανδρών για μας, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και την χρησιμοποιούμε απλά για να δείξουμε ότι όταν κάποιος έχει πίστη και θέληση, μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους να τον ακολουθήσουν.

Ας βάλουμε όλοι το χέρι στην καρδιά και ας κοιτάξουμε καλά την πολιτική εικόνα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας και απαρτίζεται από Ξανθιώτες που και αυτοί θέλουν το καλό της πόλης, αρκεί το καλό της, να συνδυάζεται και με το δικό τους καλό.