Είχε κρυμμένο όπλο στο ΙΧ του. Το βρήκαν σε έλεγχο στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Συνελήφθησαν στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, 2 άτομα κατηγορούμενα για παράβαση του νόμου περί όπλων

 Κατασχέθηκαν 2 πιστόλια αερίου, 124 φυσίγγια και 1 μαχαίρι

 Συνελήφθησαν χθες (17-5-2019) το πρωί, στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Καβάλας και Κομοτηνής, ένας 46χρονος  και ένας 58χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Κρατική Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι εντοπίσθηκαν στην οικία του, 1 πιστόλι κρότου – αερίου, 114 φυσίγγια κρότου, 10 φυσίγγια πιπεριού και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, τα οποία και κατέσχεσαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν έλεγχο στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 58χρονος, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν, 1 πιστόλι αερίου, 6 φυσίγγια, 1 θήκη και ένα 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 24 εκατοστών.

Η δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Κομοτηνής.

Εξιχνιάστηκαν 3 διαρρήξεις επιχειρήσεων στην πόλη της Κομοτηνής 

 Συνελήφθησαν δύο άτομα

 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) διαρρήξεις επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 12-5-2019, στην πόλη της Κομοτηνής.

Συνελήφθησαν την 13-5-2019 το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ένας 17χρονος και μία 14χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι όπως προέκυψε, διέρρηξαν τρεις (3) επιχειρήσεις, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, καθώς επίσης ένα ποδήλατο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

  Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός διωκόμενος με  Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

  Συνελήφθη χθες (16-5-2019) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Γερμανίας, για απόπειρα κλοπής διαρρήξεως σε οικία σε δύο κατά συρροή περιπτώσεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (18-5-2019) το πρωί, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, πέντε (5) διακινητές, εκ των οποίων ένας 46χρονος ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 35, 27 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 35 και 27 ετών, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 100 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Διδυμοτείχου – Μεταξάδων Έβρου, οι παραπάνω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 22χρονος, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα εισήλθε στον οικισμό Βρυσικών Έβρου όπου τελικά ακινητοποιήθηκε και ο 41χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν έντεκα (11) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν οι δύο δράστες, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 41χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της απείθειας καθόσον αυτός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον 46χρονο διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Κατασχέθηκαν συνολικά ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία (1) πλαστική βάρκα και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.