Πόσο ρεζίλι ακόμη να γίνουμε στους Βουλγάρους;

Τα επεισόδια που επαναλαμβάνονται στα σύνορα Ελλάδος Βουλγαρίας στο ύψος του Ρουντοζέμ, αναδεικνύουν την αδυναμία της Ελλάδος να ανταποκριθεί στις Διεθνής της υποχρεώσεις.

Με λίγα λόγια, για μία ακόμη φορά, η τοπική και Εθνική ηγεσία, αδυνατούν να προστατεύσουν το όνομα της Ελλάδος.

Οι Βούλγαροι αυτή την φορά, για να εκδηλώσουν την αγανάκτηση τους,  επιστράτευσαν ακόμη και Κλαρκ για να τραβήξουν στην άκρη τα τεχνικά  εμπόδια του ημιτελούς κάθετου άξονα στο ύψος του Δημάριου, αναζητώντας απεγνωσμένα πρόσβαση στο Θρακικό Πέλαγος.

Οι Βούλγαροι πολίτες που αντιδρούν, σύμφωνα με τα Βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης,  και λένε ότι αυτοίμ ως Χώρα,  είναι εν τάξη γιατί το δικό τους κομμάτι του δρόμου, σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, το έχουν τελειωμένο και άρα είναι συνεπής προς τις διεθνής τους υποχρεώσεις. Η Ελλάδα;

Δυστυχώς όχι, και το διεθνές ρεζιλίκι για την χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” καλά κρατεί.

Αν είμαστε σε κάποιο κράτος διαφορετικό από αυτό, ακόμη και κράτος της Αφρικής των δήθεν τριτοκοσμικών χωρών, όλο και κάποιος εισαγγελέας θα βρίσκονταν για να ρωτήσει πώς και γιατί διασύρεται η Χώρα. Ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει χρόνια τώρα, λόγω ολιγωρίας;  Ανικανότητας; Ωχαδερφισμού; Δεν τελείωσε. Σίγουρα βλέπω την Ε.Ε. να μας βάζει “χέρι” για μία ακόμη φορά όπως έγινε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά τα συνήθη υποζύγια, οι Έλληνες φορολογούμενοι  θα πληρώσουν τα πρόστιμα που θα επιβάλλει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ σοβαρό. Η Βουλγαρία πλέον είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε. και εκτός από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ποιος θα αντέξει το διεθνές ρεζιλίκι.

Τώρα βέβαια ίσως κάποιος πει. Πρώτη φορά θα είναι;

Είναι ανάγκη πλέον οι Έλληνες Πολίτες, να επιλέξουν ένα άλλο πολιτικό σύστημα για να τους εκπροσωπεί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ.